Podaje tutaj identyfikatory sprzętu urządzeń z którymi mam problem, nie wiem jak dopasować sterowniki, za bardzo nie wiem jak za to się zabrać, proszę o jakieś porady lub wskazówki będę bardzo wdzięczny
Podaje identyfikatory gdyż program Everst nie był wstanie za bardzo mi pomóc, nadal nie wiem jaka jest np. bezprzewodowa karta sieciowa
Jeżeli chodzi o sterowniki do K51AC…, to powinna pasować część sterowników ze strony Asusa od modelu K50AB (i on ma sterowniki pod XP) Powinno się zainstalować ACPI/ATK i dźwiękówka… i może sieciówka… A odnośnie kontrolera magistrali, to będą sterowniki do chipsetu… ale tu już nie od tego modelu… niestety…
No jest już nieźle, chociaż nadal wyskakuje mi tzw “wykrzyknik” przy Urzadzenie audio na High Definition Audio to jest już dźwięk (trochę dziwne), odziwo sieciówka działa :lol: zostały mi jedynie sterowniki do chipsetu jeszcze kilka godzin i myślę że będę już w domu
Witam. Widzę, że temat trochę nieaktualny jednak mogę się pochwalic gdyż miałem podobny problem z modelem: Asus K52DE - EX015 z grafiką Ati Radeon HD 5470. Udało mi się wszystko dopiąć idealnie ze sterownikami dla Windowsa XP. Sterowniki były analogiczne jak wyżej w przypadku, dlatego jestem w stanie pomóc przy Asusach. Mogę również udostepnic swoje sterowniki.
Polecam się szczególnie ze sterownikiem karty graficznej HD 5470 ponieważ to absolutny unikat i znalazłem go na rosyjskiej stronie. W najnowszych ogólnodostępnych Catalystach od ATI są sterowniki dla tej karty, ale dla innych układów - w skrócie dla innych marek notebooków i nie są w pełni kompatybilne! Zresztą prosty kreator dodawania sprzętu ich nie łączy z kartą.
Sterownik działa na każdym Asusie z HD 5470 dla systemu XP.
Pomoge. Moje gg: 7365331
– Dodane 07.10.2010 (Cz) 16:35 –
Sterowniki dla ATI Radeon Mobility HD 5470 dla xp - tylko asus (Driver for ATI Radeon Mobility HD 5470 - windows xp - only asus)
Wśród tych sterowników są także te które zostały wymienione w pierwszym poście dla innego modelu. Pewnie większość ASUSów w systemie xp znajdzie w tej paczce coś dla siebie. Polecam.