Sterowniki dla Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5555

Witam.

Mam problem tego typu.

Kolega przyniósł mi laptopa ponieważ bardzo wolno chodzi mu internet i nie ma dźwieku.

Jest to laptop Fujitsu Simens esprimo mobile v5555. W menadżeże urządzeń w zakładce Inne urządzenia widać żółty znak zapytania. Po rozwinięciu plusika Inne urządzenia widac dodatkowo jeszcze pięć znaków zapytania przy:

Kontroler Ethernet

Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)

Kontroler Video (zgodnu z VGA)

Nieznane urządzenie

PCI Device

Przy każdej pozycji jest żółty znak zapytania. Windows jest bez SP jesli ma to jakies znaczenie.Domyślam się ze brakuje sterowników. Nie mam do tego laptopa żadnych płyt ze sterownikami :slight_smile:

Zaisnatelowalem na tym laptopie everesta.

Powiedzcie jakich sterowników brakuj.

tutaj - znajdziesz sterowniki do tego modelu , proponuję zainstalować także SP 2 lub SP 3 ( 3 byłaby najlepsza , nie musiałbyś instalować poprawki UAA kb. 888111 ) Zacznij od sterownika chipsetu…

Oki dzieki za linka i wogole tylko słuchacie, z netu sciagnołem SP3, po uruchomieniu wyskakuje komunikat

“Ten dodatek Service Pack wymaga, aby komputer był zasilany prądem przemiennym (AC) przed uruchomieniem instalacji”

Laptop chodzi na wlasnej baterii, podłączałem zasilacz i nadal jest ten sam komunikat. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale obecnie Win XP jest bez żadnego SP.

Pomózcie co mam dalej robić :slight_smile:

Z góry dzieki.

Dodane 26.02.2010 (Pt) 18:56

Słuchacie mam jeszcze jeden taki problem, chodzi o wybór sterownika do Kontroler Ethernet, przy tym mam żółty znak zapytania. Na stronie (tam wyżej) którą podał mi Kliszka jest zbiór tych sterowników, jest to model ESPRIMO Mobile V5555.

Powiedzcie mi które sterowniki sa niezbeden do poprawnego działania latopa, te które sa na stronie producenta, jesli wiecie wypiszcie które moge sobie sciagnąc i nagrac na płyte.

Dzięki wielkie za pomoc …

Dodane 26.02.2010 (Pt) 18:59

Słuchacie mam jeszcze jeden taki problem, chodzi o wybór sterownika do Kontroler Ethernet, przy tym mam żółty znak zapytania. Na stronie (tam wyżej) którą podał mi Kliszka jest zbiór tych sterowników, jest to model ESPRIMO Mobile V5555.

Powiedzcie mi które sterowniki sa niezbeden do poprawnego działania latopa, te które sa na stronie producenta, jesli wiecie wypiszcie które moge sobie sciagnąc i nagrac na płyte.

Dzięki wielkie za pomoc …