Sterowniki do ATI wymiana karty na gorszą


(Karku91) #1

Witam was otóż mój problem polega na tym że gdy wymieniłem karte graficzną (na gorszą) to nie moge do niej zainstalować sterowników to po pierwsze choć mam płyte do niej a po drugie za żadne skarby nie moge sie dowiedzieć co to za karta naklejki nie ma a w programach też nic nie pisze a cały czas mi wyskakuje że (wykryto nowe urządzenie zgodne z VGA) - nie wiem czy to cos da ale tak wygląda

-- Dodane 23.08.2011 (Wt) 18:59 --

jeśli coś to da to wygląda tak http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 65748.jpg/


(Michał_misiek) #2

Zakładam że masz Windowsa XP

Prawy klik na "Mój komputer" - Właściwości - Sprzęt - Menadżer urządzeń - Odszukaj to nowe urządzenie, kliknij dwa razy - Szczegóły.

Powinno pisać coś takiego "PCi/VEN...." i tak dalej i tak dalej... Zaznacz to, wciśnij skrót klawiszowy kopiuj (CTRL+V) i wklej tu na forum.


(Karku91) #3

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&SUBSYS_00000000&REV_88\4&222308DE&0&0008


(Michał_misiek) #4

Spróbuj jeszcze wejść dokładnie tak samo, ale w zakładce szczegóły zaznaczyć "Identyfikator sprzętu" a nie "Identyfikator wystąpienia urządzenia"


(Karku91) #5

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&SUBSYS_00000000&REV_88

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&SUBSYS_00000000

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&REV_88

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&CC_030000

PCI\VEN_1002&DEV_F9C6&CC_0300


(jas_fasola) #6

Uruchom AIDA/EVERESTA, wejdź w urzadzenia fizyczne i poda ci co to za grafa. A potem www.ati.com.


(Karku91) #7

http://imageshack.us/photo/my-images/221/18938720o.jpg/ ja bynajmniej nie widze


(Wojtekbogocki) #8

Automatyczne wykrywanie sterowników na stronie AMD nie działa?


(Karku91) #9

niestety chyba nie daje automatycznie sciaga mi ale instalator mi tylko miga i odrazu znika


(marcin82) #10

A co pokazuje Everest w pozycjach:

Karta Wideo Windows, Karta Wideo PCI/AGP oraz Procesor Graficzny? Pytałeś brata o model karty? :wink:


(Karku91) #11

tam jest po prostu pusto a brat już dawno nie pamięta http://imageshack.us/photo/my-images/717/41687836.jpg/- to sie pojawia podczas instalacji sterownika


(Wojtekbogocki) #12

Odinstalowałeś stary sterownik?


(Karku91) #13

oczywiście


(Wojtekbogocki) #14

Jeśli karta nie jest uszkodzona to to wygląda na problem z oprogramowaniem a nie ze sprzętem, gdyby było to drugie wyrzuciłoby ci "Nieobsługiwana karta...blablabla", Sprawdź czy w systemie zostały jakieś pozostałości po starym sterowniku (nie wiem jak, nie znam zbytnio na sterownikach - Google), usuń je i spróbuj wtedy zainstalować nowy sterownik. Nie lubię tego polecać ale jak się nie uda to najpewniejszym wyjściem jest format.