Witam forum, zwracam się do was z tym o to problemem:
Od nie dawna jestem posiadaczem systemu Windows 7 ultimate ( przesiadka z xp) i mam problem ze znalezieniem sterowników do drukarki canon pixma mp24. Okazuje się, że producent pofatygował się tylko do zrobienia sterowników pod XP i Vistę. Czy jest jakiś inny sposób by zainstalować tą drukarkę by działała normalnie? ( Gdy podłączam ją do komputera wywala komunikat “niepowodzenie instalacji oprogramowania sterownika urządzenia”).
Sam mam tą kopiarkę i nie miałem najmniejszych problemów z znalezieniem sterów pod win7 x64. Ba! Nawet po Ubuntu x64 nie miałem takiego problemu. Komuś się wyraźnie nie chciało wygooglować.
To raz.
A dwa:
Po co ci sterowniki z netu?
Ja włożyłem płytkę dołączoną do sprzętu, dałem na dalej itp. i gotowe. Oczywiście wiem, że w internecie są nowsze, ale to i tak dziwne, że miałeś z tym problem, bo ja zawsze zaczynam od płyty a potem ew. szukam nowszych w necie. A to dlatego, że na płycie jest często dodatkowy soft, którego w necie nie ma. Patrz sterowniki Creativa do kart Sound Blaster itp.
A ja widzę, że (link kliszki jest dowodem) Ty, wcale się nie pofatygowałeś, tylko czekasz na gotowe, i gdzie szukałeś, że nie znalazłeś ? Jest rzeczą logiczną, że najpierw szuka się na stronie producenta, kliszce zajęło to może z 10s ? ale przecież co Ty się będziesz męczył, lepiej napisać bzdury, że nie możesz znaleźć bo ich nie ma.