Zakupiłem niedawno laptopa Asus Tuf Gaming FX705DU wyposażonego w GTX 1660 TI oraz AMD Radeon VEGA 10 na procesorze AMD Ryzen R7 3750H, sprawa jest taka że nie wiem jak i czy wgl się da sterować nasyceniem i intensywnośćą kolorów w systemie, na poprzednim laptopie miałem Intel HD (jakiś tam) i z menu kontekstowego mogłem wywołać menager z intela właśnie, można było suwakami idealnie dobrać kolory ( lubię mocne, jaskrawe, jak w anime ) tak że więc mam nadzieję że ktoś wie czy jest taki menager do AMD ? Zdawało mi się że to powinno pojawić się przy instalacji sterowników, ale sprzęt z AMD mam pierwszy raz to nwm czy wgrywa się osobno, czy wgl nie ma :
W grach mogę używać nakładki od Nvidia Experience ale nic poza grami to nie obejmuje działaniem, tak że pulpit, przeglądarkę itd mam już w standardowych kolorach…
Sorry jeśli zły dział, ale ja tu po raz pierwszy
Możesz spróbować pobrac Radeon Software do kart AMD, ale czy takie opcje są dla vegi… nawet dla swojej karty nie sparwdzałem.
Na stronie producenta kieruje mnie do sklepu Microsoft z czymś do AMD tylko że wszystko (nazwa i opis) jest po chińsku ( albo koreański, japoński ) cholera wie…
Niby pobiera, ale przy instalacji błąd wyskakuje… Nosz kurde
Zawsze używam tłumacza Google w takich sytuacjach
A sorry wycofuję wpis bo nie zauważyłem że masz Nvdię a nie AMD.
Ooo muszę sprawdzić, ale to niestety jutro dopiero, właśnie do pracy się szykuje…
Już wycofałem wpis. Nie doczytałem i pomyślałem, że masz Radeona a nie Nvidię.
Jako dedykowaną tak, jako zintegrowaną AMD Radeon Vega 10, to nie da rady ?
Pod zintegrowaną powinno dać radę. Jednak grać będziesz na dedykowanej. Więc ustawienia w grach będą inne bo gry będą wczytywały sterownik od Nvidii a nie od AMD.
To powinno być ok, w grach z nakładki nVidia Experience korzystam, tak jak napisałem, irytują mnie kolory poza grami właśnie, wyblakłe, mało intensywne…
To jak się to do pobrania nazywało ? Bo usunąłeś
Tutaj masz sterowniki ze strony AMD do twojego procesora ze zintegrowaną Vegą 10 to są te Adrenalin 2020.
Oki, jak rano z roboty wrócę to zobaczę co i jak na spokojnie, dam znać czy pomogło
Ok. Po prawidłowej instalacji jak klikniesz na pulpicie prawym przyciskiem myszy to w menu kontekstowym będziesz miał dostęp do panelu sterowania Vegą. Tam w zakładce “ekran” można dowolnie ustawiać nasycenie kolorów ich temperaturę (ciepłą, zimną) itp.
Dzięki ci wybawco, tak piękne (oczoje*ne) kolorki to ja rozumiem życie mi uratowałeś normalnie
Super. Fajnie, że się udało i wszystko ładnie działa.