Witam. Mam całkiem niezły komputer, lecz starą drukarkę i niedawno dostałem używany skaner z 2004 r. Ja drukarki i skanera nie używam bo mi niepotrzebne. Niestety mój tata tak. Obecnie posiadam system Windows XP HE x86 lecz chciałbym się przenieść na Windows 7 x64. Jest problem bo nie wiem czy drukarka i skaner będą działać. Nie chcę siedzieć na starym XP, chcę rozbudować sprzęt, mieć ok. 4 GB RAM. Czy drukarka i skaner będą działać?
Drukarka HP Deskjet 3325
Skaner Plustek OpticPro S12. Z góry dziękuję za pomoc.
Będą działać jeżeli są do nich sterowniki. Sprawdziłeś czy takowe są? Ewentualnie mogą być od Visty choć z doświadczenia wiem, że i te czasami nie podchodzą.
Czyli nie ma szans? A może Vista x64. Cokolwiek byleby skaner działał. Słyszałem, że Microsoft wsparł technologię Win XP w Win7 poprzez Virtual PC. Myślałem, żeby XP zainstalować na Virtualu i tam odpalić skaner, lecz neistety Virtual PC podobno nie obsługuje USB. Jakieś rady? Bardzo mi zależy. Niedługo zmieniam telefon i chciałbym najpierw zrobic formata żeby nie mieć na telefonie wirusów z komputera, bo niestety mam obawy, iż takowe posiadam.