Sterowniki do Dysku Zewnętrznego Wd elements 1tb

Siema

Wczoraj kupiłem sobie dysk zewnętrzny wd elements 1 tb podłączam go do kompa i nie chcą zainstalować się sterowniki co chwile wyskakuje błąd próbowałem zaktualizować sterowniki ale wyskakuje mi odmowa dostępu

Za wszelką pomoc dziękuje 

Jakie sterowniki instalujesz? Nie ma czegoś takiego jak sterowniki do dysku. Podłączasz i powinien zostać wykryty. Ewentualnie musisz go sformatować.

Jaki system? Windows, Linux, Mac OS?

Podłączam go i patrze własnie do zarządzania komputerem  wchodzę w Inne urządzenia i jest wykrzyknik przy dysku i wyskakuje mi takie coś “Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)”

“Odmowa dostępu.”

Sterowniki do chipsetu zainstalowane? Wejdź w Menedżer Urządzeń i usuń urządzenie. Po restarcie powinno się na nowo zainicjować lub uruchom kreator dodawania sprzętu.

Jestem zielony jeśli chodzi o komputer niestety ;/ 

Odinstalowałem go i to samo a jak uruchomić kreator dodawania sprzetu ??

Panel Sterowania -------> Dodaj urządzenie 

Nie może go odszukać ale w urządzenia i drukarki jest ten dysk ale w “nieokreślonych” próbowałem ponownie zaaktualizować stery ale odmowa dostępu 

Nie pracujesz czasami na koncie z ograniczeniami? Spróbuj pod inne USB wpiąć.

Nie mam konto administratora i próbowałem podpiąć pod wszystkie gniazda. A i ja mam wszystkie gniazda 2.0 a dysk ma 3.0 ale jest kompatybilny z 2.0 wiec moze byc tu problem ale moze go nie byc 

W innym komputerze sprawdź. Może się okazać, ze dysk uszkodzony.

Ok, ale podłączyłem go pod telewizor i normalnie działał więc mam coś z komputerem ??