Sterowniki do EeePC 1000HD dla Windows 7

Zainstalowałem na netbooku Asus EeePC 1000HD Windows 7 ale niestety na stronie producenta nie ma sterowników do Sevena. Może ktoś wie skąd mogę pobrać sterowniki zgodne z tym systemem. A może wystarczą te z XP?

A do czego konkretnie brakuje Ci sterowników? Instalowałem już na wielu komputerach Windows 7 i zazwyczaj wyglądało to tak, że on sam do wszystkiego sobie znajdował sterowniki.

Powinien mieć już wszystkie sterowniki. Niektóre dodatkowo dociągnie sobie z Windows Update (np. intelowski dla grafiki).

Ja mam ten sam problem (na tym samym sprzęcie), asus ma swoje rozwiązania typu hybryd egine, sterowniki do tuchpada aby działało wszystko bardziej intuicyjnie, wiem, że takie stery istnieją bo widziałem eee pc 1000hd z win 7, kolo nawet aero odpalił, choć karta na to nie pozwala

Do grafiki i LAN doinstalował sobie przez Windows Update. Do chipsetu zainstalowałem ze strony Intela. Jednak potrzebowałbym do touchpada, karty dźwiękowej i mam jeszcze jedno urządzenie którego mi nie wykrywa, bo brakuje sterownika, jednak nie jestem pewny co to jest (kamera nie bo ją wykrył).

Ja zawsze robiłem tak, że gdy miałem brak sterowników od jakiś urządzeń, to odpalałem Everesta i sprawdzałem co to jest za sprzęt. Później szukałem sterowników na stronie producenta danego komponentu, ściągałem, instalowałem i działało :slight_smile:

Dobra baza sterowników to www.driversguide.com tam bardzo często znajdowałem to, czego potrzebowałem. Problem w tym, że bez wykupienia jakiejś subskrypcji można ściągnąć w ciągu doby (chyba) tylko kilka razy jakiś sterownik za darmo. Ale ogólnie zawsze ten limit mi wystarczał.