Witam wszystkich
Kupiłem takiego kompa:
Intel Core i3-2120 /3.3GHz, 3MB, LGA 1155, BOx
MSI B75MA-P45 /intel B75, LGA1155
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600
Kingston 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 HyperX Grey Series
Vertex3D Radeon HD6870 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP
XFX Core 450W 120mm 80+ SLI PSU
i mały problem z tym komputerem a mianowicie za każdym razem kiedy włączam kompa mam miejscową pixeloze na monitorze i zawsze ten sam meldunek: “sterownik ekranu amd przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność”
Miałem zainstalowane sterowniki do karty które ściągnąłem ze strony producenta za pomocą wbudowanego tam programu który bada jaką mam kartę i automatycznie wyszykuje najlepszy sterownik.
Przy sterach załadowanych z pomocą polecenia "aktualizuj sterownik " w menadżerze urządzeń ta sama historia.
Mam monitor 23 cali Benq który obsługuje rozdziałke 1920x1080.
Monitor z kompem jest podłączony kablem DVI-D.
Przy tej rozdzielczości sterowniki karty graficznej - te zainstalowane ręcznie i te które można zainstalować z pomocą menadżera urządzeń chyba nie dają rady i monitor gaśnie na sekundę, włacza się i znowu meldunek że sterownik ekranu amd przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność.
Przy zainstalowanych sterowniku amd i rozdzielczości 1920x1080 słychać nieznacznie głośniejszą pracę kompa.
Odinstalowałem te sterowniki amd i wszystko jest o.k. - komp pracuje ciszej niż przy sterach amd ale rozdzielczość mam 1400x1050
Jakie stery zainstalować żeby grafika się nie łamała przy rozdzielczości 1920x1080 ,a może zasilacz 450 wat jest za słaby?
Zasilacza nie mam od kogo pożyczyć żeby sprawdzić bo mieszkam za granicą a kompa kupiłem w Polsce.