Witam. Zwracam się z uprzejmą prośbą do użytkowników tego forum abyście podali mi sterowniki dzięki którym sieć na moim PC ponownie działałaby sieć. Komputer jest świeżo po formacie i jestem w stanie ściągnąć wszelkie sterowniki poza tymi które są mi potrzebne do obsługi sieci. W linku jest folder z 3 zdjęciami przeds. braki sterowników w menedżerze urządzeń oraz identyfikatory sprzętu dwóch z tych sterowników. Od razu zaznaczam że potrzebuje jedynie tych sterowników do sieci, resztę sobie pościągam sam. Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuje
Dlatego też proszę, korzystając z przycisku
W przeciwnym razie, temat trafi do kosza.
następnym razem wrzucaj na hosting typu imageshack pliki JPG, zamiast wysyłać spakowane BMP.
Celowo nie dam Ci linka, żebyś na przyszłość z banalną rzeczą radził sobie sam.
Teraz spójrz na przesłane przez siebie pliki i znajdź te cyfry: 10ec 8168 - widzisz? teraz wpisz to w google - link do sterowników jest w prawie każdym wyniku.
Podaj model płyty głównej - prościej będzie.
Za hosting sorry Propo płyty głównej to podam wszystkie wpisy które są na niej ( jeśli macie program który mogę odpalić na PC i pokaże ten model byłbym wdzięczny): Sataii , ASRock PCI Express , FSBIGHz Dual Channel DDRII800 .
Możesz pobrać np. program CPU-Z i odczytać model płyty na zakładce Mainboard, w polu Manufacturer oraz Model.
Model to :ALiveXFire-eSATA2. Zaraz wstawię zdjęcie.
http://fotoo.pl//out.php?i=577964_4.bmp
Byłem już na stronie producenta i pościągałem sterowniki do tej płyty w tym sterownik o nazwie Lan … Po zainstalowaniu nadal jednak nie mam kontrolera sieci , ani internetu
Jeszcze chipset zainstaluj - jest tylko to z tego co widzę:
Wybierz zgodnie z architekturą systemu.
Po pobraniu tego pliku i zainstalowaniu , nie mam już “braku” sterownika związanego z “kontrolą zarządzania magistrali systemem”. Został mi już tylko ostatni sterownik właśnie ten z kontrolerem sieci