Sterowniki do Laptopa HP pod Windows 7

Witam!

Posiadam laptopa HP Pavilion dv6960ew:

* Procesor: 2000MHz, Intel® Core™ 2 Duo Processor T5750 L2 cache 2MB FSB 667MHz

* Pamięć: 3072 MB możliwość rozbudowy do 4 GB

* Ekran: 15.4in, WXGA 1280 x 800

* Karta graficzna: NVIDIA® GeForce™ 8400M GS z 256MB pamięci (do 1023MB TurboCache). Obsługa Microsoft® DirectX 10.0, PureVideo, SM 4.0

* Napędy: Dysk 250GB Serial ATA 5400 rpm, DVDRW DL SuperMulti

* Komunikacja: Bluetooth, LAN 10/100 Mbit (RJ-45), modem analogowy, WiFi 802.11a/b/g

* Porty: 1 x HDMI, 1 x VGA, 3x USB 2.0, Express card 34/54, FireWire, mikrofon, S-video, słuchawki, TV-out

Zakupiłem go wraz z systemem Windows vista i na stronie hp są stery tylko pod ten system … według większości mądrym posunięciem było zainstalowanie systemu Windows 7 i tak zrobiłem teraz mam czysty system bez ■■■■■ół od HP jednak przyciski Quick Play nie działają tak jak powinny inaczej chodzi zarządzanie energią są standardowe sterowniki systemowe od Windows 7 tak jak np do karty graficznej … stoję przed wyzwaniem aby jak najlepiej skonfigurować mojego laptopa proszę o pomoc zaczynając od początku … z góry za wszystko dziękuję :slight_smile:

Mam laptop z podobnej serii tylko że lepszy model dv9700t i dziwi mnie fakt że u Ciebie Win 7 nie pobrał i nie zainstalował sam sterowników! Kiedy na Vista było trzeba instalować mnóstwo sterowników na Win 7 praktycznie można było o tym zapomnieć. Wyjątek stanowi grafika i dźwięk jeśli komuś zależy na jakości to można pobrać sterowniki ze strony producenta. Resztą driverów nie trzeba było sobie zawracać głowy. Tak przynajmniej u mnie było co daje wielki plus na korzyść Win 7.

no ok sterowniki są rzeczywiście no ale tak skaner do linii papilarnych nie działa a przyciski multimedialne nie wydają dźwięku nie ma obrazu zmiany głośności oraz kontrolka wyłączonego dźwięku nie pali się na kolor czerwony… w dodatku ustawienia zasilania są do kitu … co z Tym zrobić… ? a i jeszcze czy te sterowniki które zainstalowała 7demka są zgodne i w miarę i czy nie ma potrzeby ściągania normalnych ?

co do czytnika linii papilarnych musisz poszukać w google ponieważ pod 7 jest z tym troszkę problemów

Reszte sterowników zostawić takie jakie ma Win7 ??? Tylko do karty Graficznej i Dźwięku inne ??