zakupiłem jakiś czas temu komputer HP Elite 7300 seri MT. Niestety po dzisiejszym formatowaniu komputera nie mogę zainstalować zlokalizować sterowników od Kontrolera uniwersalnej magistrali szeregowej (USB). Sterowniki ściągałem prosto ze strony producenta, ale to nic nie daje. Nadal nie mam dostępnych portów USB na przednim panelu i 2 z tyłu. Bardzo proszę o pomoc.
Niestety nie pomogło. W menedżerze urzadzeń cały czas wisi nie zainstalowany sterownik do kontrolera.
Z tej strony pierwotnie ściągałem też sterowniki.
– Dodane 03.01.2012 (Wt) 14:33 –
Znalazłem rozwiązanie. Okazuje się że sterowniki są umieszczone wraz z sterownikami do klawiatury. Wystarczy - nie wiem tylko czemu - dwukrotnie podać lokalizację wypakowanych plików i sterowniki same się instalują.
Teraz tylko jeszcze jedno pytanie. Na przednim panelu są dwa złącza przypominające złącze USB 3.0, przy czym widnieje przy nich napis SS(oraz symbol USB). Czy można te porty zmusić jakoś do odczytywania danych z pen-drajwów itp urządzeń? Póki co pen-drajwy wykazują wystąpienie zasilania po przez włączenie lampki ale system ich nie wykrywa. Tak samo jest z dyskami przenośnymi. Będę wdzięczny za odpowiedź.