Uruchom Menadżer urządzeń (w menu start wpisz devmgmt.msc ), jeśli masz przy którymś urządzeniu żółty wykrzyknik to kliknij na nie prawym przyciskiem myszy, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum, podaj identyfikatory wszystkich urządzeń i ich nazwy).
Jeśli sterowniki podane przez falcon89 nie zadziałają, posłuż się jeszcze raz sterownikami do chipsetu płyty głównej. Tym razem jednak je wypakuj, używając na przykład 7-Zipa. Następnie wejdź do menadżera urządzeń, wybierz Kontroler PCI Simple Communications , polecenie aktualizuj sterowniki, instalacja zaawansowana, a w niej podajesz ścieżkę do folderu All w wypakowanych sterownikach.
Mianowicie chciałem zrobić porządek na laptopie i zainstalowałem od nowa system Win 7, 64, wszystko ładnie pięknie, niestety Windows Update przez 3 godz. bezskutecznie szukał aktualizacji, a więc znów postanowiłem zrobić format dysku ( w międzyczasie zdecydowałem połączyć dwie partycje w jedną) i teraz proszę o pomoc w instalacji sterowników.