Witam, zainstalował Windows 7 64-bit i nie mogę znaleźć sterowników do mojej karty dźwiękowej.
Na płycie od producenta jest wersja 32-bitowa. Przeszukałem fora i strony ze sterownikami, ale to wszystko na nic. Nigdzie nie mogę znaleźć sterowników na 64-bit.
Płyty główa ASRock 775V88+
karta dźwiękowa: C-Media CMI9739A/9761 @ VIA AC’97 Enhanced Audio Controller PCI
A sprubowałeś instalować te 32 bitowe? bo nie które aplikacje 32-bitowe dzialają na 64 bo tworzy sie folder x86. Jak nie działaja to sciagnij te do xp-x64 i zainstaluj je w trybie zgodnosci wind xp
Sterownik 32-bitowy nigdy, ale to NIGDY nie zadziała na 64 bitowym systemie operacyjnym. Żaden folder x86, ani miejsce instalacji nie ma tu absolutnie znaczenia. Może się nawet nazywać x32 suber hiper compatibility mode hardware virtualization - i tak nie pomoże
Z danych na stronie producenta płyty wynika jednoznacznie że systemy Windows Vista i Windows 7 nie są wspierane dla tej płyty (zarówno 32 jak i 64 bity).
Ściągnąłem aktualizacje Win, trochę w pomocy technicznej pogrzebałem i pomogło
Mam już dźwięk ;]
Dziękuję za pomoc i temat do zamknięcia.
Szczerze mówiąc, mam Win 64/32. Sam Windows wybiera wersje czy 32 czy 64 ma być. W XP sprawdzałem i pisało, że procesor 32-bitowy, a przy instalacji 7 samo 64 zainstalowało. No nic. Na razie 30-dniowa wersja testowa, jeśli będzie wszystko ok, to zdecyduję się na zakup 7 ,]