Sterowniki karty sieciowej


(system) #1

Mam problem z kartą sieciową. Do tej pory, gdy podłączałem do niej internet (radiowy) to migała taka kontrolka i internet działał. A teraz jak podpinam kabel to nic nie miga, a internet nie działa. Pomyślałem, że to wina sterowników i je odinstalowałem, teraz chcę ja zainstalować ponownie. (tylko, żeby były zgodne z vistą 32 bit)

Moja płyta główna Gigabyte GA-945GCM-S2L


(bartib) #2

Proszę: http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... m-s2l.html

zakładam że karta sieciowa standardowo montowana (zintegrowana) do płyty a nie jakaś inna


(Depedro70) #3

Ściągnij te x86.


(system) #4

Tak, jest zintegrowana.


(bartib) #5

Jeśli zintegrowana, to pod tym linkiem, który wyżej podałem, są właściwe sterowniki.


(system) #6

Zainstalowałem te sterowniki i nadal jest to samo co na początku.

W menadżerze urządzeń :

http://www.up.programosy.pl/view/bez_tytu.jpg.html

W panelu sterowania:

http://www.up.programosy.pl/view/srydrt.jpg.html

Proszę o pomoc.


(Seba86mu) #7

Emil04123 , odinstaluj (lub usuń) kartę sieciową z "Menadżera Urządzeń" i uruchom ponowie komputer.

Zainstaluj sterownik jeszcze raz.

Przed powyższymi zabiegami odłącz przewód Internetu od karty sieciowej.


(system) #8

Karta sieciowa już działa. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Mam teraz kolejny problem z kartą dźwiękową:

http://www.up.programosy.pl/view/bez_tytul.jpg.html

Czy pomoże mi to, co zrobiłem z kartą sieciową?

P.S. Nie zakładam nowego tematu aby nie zaśmiecać.