Sterowniki nie działają pod Vistą x64


(Piotrekjunior) #1

Mam kamerkę "A4T EVO Cam Flexi". Zainstalowałem sterowniki z TEJ stronki. Niestety zamiast widoku z kamerki widzę tęcze kwadracików, poziomych linii oraz zakłóceń :roll:

b0aff984437f6430m.jpge78ca7a5e375cfb7m.jpg5c3174df29737cfcm.jpg

Nie po to kupiłem kamerkę żeby teraz leżała bezużyteczna :frowning:


(Rafi Odb) #2

mi się wydaje że te stery są pod 32 bit :slight_smile: ściagnij pod 64bit :wink:


(Hpawlaczyk) #3

Było najpierw sprawdzić u źródła http://www.microsoft.com/windows/compat ... exi&page=2

czy ma wsparcie 64 bit czy ma wsparcie dla visty


(Piotrekjunior) #4

man_united , ściągnij sterowniki i zobacz jaki jest tam folder :slight_smile: " WIn64bit"

hilaryy4 , kamerkę kupiłem jak miałem jeszcze XP...

Czy to znaczy że kaplica i że nic nie da się zrobić ? :expressionless:


(mysz 1) #5

Zainstaluj jako administrator ,PPM .

Są sterowniki 64bit .


(slawektor) #6

te instalowałś ? http://www.megabajt.com.pl/Item.aspx?Gr ... 4TKAM09018 -w nich jest folder Win64Bits


(Piotrekjunior) #7

mysz 1 , zaraz spróbuje

slawektor , są takie same jak na oficjalnej stronie


(slawektor) #8

piotrekjunior , masz rację , zastanawiam się tylko bo może stery są ok tylko jest problem z kodekami .jakie masz ?


(Piotrekjunior) #9

Vista Codec Package bo tylko takie mogłem zainstalować i tylko te mi działają.

mysz 1 , nie działa Twój sposób


(slawektor) #10

a te K-Lite Mega Codec nie da rady ? http://www.codecguide.com/download_mega.htm


(Piotrekjunior) #11

slawektor , z tymi kodekami nie działają mi żadne filmy i kamerka też nie


(slawektor) #12

K-Lite Mega Codec to jedne z lepszych kodeków...chwila poszperam w necie


(Piotrekjunior) #13

slawektor , najlepsze czy nie u mnie nie działają :stuck_out_tongue: na XP owszem korzystałem i działały sii ale na VISTA niestety wywala mi że zły kodek czy coś takiego :expressionless: i filmu nie odpala. Ikonka filmu wygląda jak 1 klatka filmu ale film sie nie odtwarza :confused:


(slawektor) #14

a instalowałeś te http://www.codecguide.com/klcp_64bit.htm ? i odinstalowałeś najpierw Vista Codec Package ? te masz ?Vista Codec Package 4.7.3 PL z 2008-08-19


(mysz 1) #15

Sprawdz te :

http://www.a4tech.com/ennew/product.asp ... =89&id=296


(Piotrekjunior) #16

slawektor , Instalowałem dokładnie te, oczywiście że usunąłem, dokładnie te mam :slight_smile:

mysz 1 , zaraz się przekonamy :slight_smile:


(Piotrekjunior) #17

mysz 1 , jak to mówił Ferdek Kiepski: d**a, d**a, d**a, d**a :evil:


(slawektor) #18

piotrekjunior , a może jak już nic nie daje to zobacz te stery ,wiem że to nie ten producent ,ale być może zadziała spróbować warto tam są stery do visty 64 bit te drugie mam podobne ale na 32 bit i jest ok http://www.canyon-tech.com/support/driv ... 0736954787


(Hpawlaczyk) #19

Tak obserwuję jak kombinujecie - kamerka nie ma wsparcia dla architektury 64 bit i nic nie wymyślisz , sterowniki są tylko na systemy 32 bit. Koniec kropka.


(slawektor) #20

hilaryy4 , jak by tak było jak piszesz to w folderze producenta nie było by folderu Win64Bits - A JEST