Sterowniki nVidia i Vista


(mawej) #1

Witam.

Z początku chciałem powiedzieć, że za bardzo nie wiem gdzie napisać ten post, bo owy problem dotyczy wielu spraw.

Otóż na początku kiedy zainstalowałem Vistę startowało normalnie bez problemów. Natomiast kiedy zainstalowałem sterowniki do karty graficznej nVidia (owa karta to GeForce 7600 GS), no startowało normalnie, ale po zalogowaniu ekran mignął 3-4 razy. Nie wiem czego to jest wina, ale przed tym tak nie robiło.

I z tąd moje pytanie gdzie leży wina i czy to jest problem, czy jak?


(Krzysieek88) #2

A jesteś pewny że zainstalowałeś właściwe sterowniki ?

Tzn. odpowiednie do modelu karty graficznej i systemu ?


(Nowy10) #3

ze strony producenta ściągałeś sterowniki?


(mawej) #4

Sterowniki zostały ściągnięte jakiś miesiąc temu bo aktualizowałem.

A jak pamiętam to Vista aktualizowała pare dni temu

Wybrałem w tym szukaniu Windows Vista 32-bit .

Złączono Posta : 24.10.2007 (Sro) 15:53

Nie wiem czy to pomoże ale to z Everesta:

Pole Wartość

Właściwości urządzenia

Opis sterownika NVIDIA GeForce 7600 GS

Data sterownika 2007-09-11

Wersja sterownika 7.15.11.6369

Dostawca sterownika NVIDIA

Plik INF oem13.inf

ID sprzętu PCI\VEN_10DE&DEV_0392&SUBSYS_822A1043&REV_A1

Location Information @system32\drivers\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(2,0,0)

Urządzenie PCI Asus EN7600GS Video Adapter


(Krzysieek88) #5

Odinstaluj te stery co masz.

I pobierz stąd odpowiednie do modelu karty graficznej i systemu.

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl


(mawej) #6

już sciągam te stery "ForceWare Release 163"

Edit: Nie wiem czy to ma coś do tego, ale w grze Star Wars Empire at War

i w dodatku DreamScene po chwili wyłącza się monitor i reset.

Złączono Posta : 24.10.2007 (Sro) 16:58

już jest ok. nie myślałem że trza aktualizować ale dzięki