Sterowniki nVidia - nie chcą się zainstalować

Witam

Dziś robiłem formata (całego HDD), żeby zainstalować XP, przed tym miałem Viste, gdy już XP się zainstalował, próbowałem zainstalować stery do Karty graficznej więc ściągając najnowsze i próbując je zainstalować wywaliło mi taki komunikat:

i koniec instalator się zamyka. Tak cały czas jest aż do wersji 66.93 stery się instalują, a gdy Pc się ponownie uruchamia, jest tak ja by się stery woqule nie zainstalowały, czyli tak jest przed instalacją sterów. A gdy sprawdzam w właściwościach pulpitu, to wyświetla:

co mam zrobić? bo nie chce robić znów formatu, no ale jak będzie trzeba :frowning:

Pozdrawiam.

Spróbuj zainstalować inne stery bo jeżeli tak sie dzieje to masz złe sterowniki

wejdź na http://www.nvidia.com tam będzie download drivers wybierzesz z listy download drivers weźmiesz Graphics Drivers a potem wybierasz jaką masz karte graficzną np.Geforce4 itp. potem wybierasz na jaki system mają być te stery i klikasz GO!

No tak, a z kąd bym niby ściągną te stery. No ale pod GeForca 8600 powinny ruszyć najnowsze stery, a jeszcze próbowałem te stery co dostałem razem z Cd i to samo.

No to zainstaluj sterowniki na chipset :wink:

Witam, mam identyczny problem i nie wiem co zrobic ( z sterowniGeForce 8600GT i Sound Blaster’a Audigy 2 SE) Przylaczam sie do prosby o pomoc :frowning:

jaki system operacyjny ?? Vista czy XP ??

do grafiki

http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

do karty muzycznej

http://www.creative.com/language.asp?sD … /downloads

do twojej kart muzycznej to bedą dokadnie takie:

TU

System Windows XP

ja wiem gdzie są sterowniki mam je i przy instalowaniu wyskakuje mi taki błąd jak kolega napisał u góry. Co robić? Zrobiłem 2x formata i nie pomoglo

Przy karcie graf mam komunikat jak kolega u gory a przy Audigy

“setup is unable to detect a supported product on your system. Please ensure that your product is properly installed before running Setup program”

a jakie macie dokładnie karty graficzne ??

Ja mam 256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT (jest to laptop nie PC)

1 Może być konieczne zainstalowanie sterowników do płyty głównej Czasami Windows nie rozpoznaje dobrze grafii bo sterownik do Agp jest niezaistalowany Ja mam tak na płycie z chipsetem VIA Bez Via 4 in 1 nie zaistaluje sterów do grafiki.

2

-Otwórz menadżer urządzeń

-Rozwiń zakładkę Karty Graficzne

Kliknij prawym na grafikę jaka Ci się tam rozwinie

Może pisać Geforce albo poprostu Zgodna z Vga

Wybierz usuń a potem restart kompa

-System po ponownym uruchomieniu wykryje nowe urządzenie ( Twoją kartę graficzną) i bedzie chciał znaleść sterowniki

Kliknij anuluj i zainstaluj stery z instalki Nvida

Powino śmigać

Jak to niepomoże zrób to samo co w pkt 2 tylko jak Ci system wykryje nowe urządzenie i będzie chciał sterowniki to wtedy wypakuj gdzieś instalkę tych sterów i wtedy wskasz mu ten folder gdzie wypakowałeś te stery Powinien znaleść sterownik i zaistalować go nie urzywając wtedy instalatora Nvidii więc odpada ten głupi błąd

Jak w tym folderze nie znajdzie sterów to wskaży plik xxx.inf

XXX- niwiem dokładne co uciebie będzie tam pisać ale plik musisz wskazać plik z roższrzeżeniem inf czyli informacje instalatora

Powinno działać

to nie masz się co dziwić… z lapep nie było sterów ?? potrzebujesz sterowników NVIDIA GO a nie standardowych.

Nie bylo =// wiec co mam zrobic ?? Jak narazie nic nie pomaga

PS. nie mam zakladki “karty graficzne” w menadzerze urzadzen

to nie jest zakładka

klikasz na znaczek + koło napisu Karty graficzne i Ci się rozwija

beztytuuds0.png

To jest oczywiście przykład. U Ciebie będzie inna nazwa karty graficznej

i jeszcze pytanie

Czy NAPEWNO macie dobre sterowniki tz odpowiednie do waszego sprzętu Dla laptopów oczywiście wersja GO

Ja wiem o co chodzi tylko, ze ja nie mam “+Karty Graficzne”

napisalem jaka mam karte jakie sterowniki powinienem wybrac ??

i nie pomoże bo nvidia nie wydała sterowników 8600 GO :slight_smile: pod windows xp, ewentualnie poszukaj na forum nvidii

forums.nvidia.com, w wyszukiwarce wpisz 8600 go

laptop nie jest Vista READY ??

Turkissh napisał:

Jak to nie wydała??? :roll:

A to niby co:

http://www.softwarepatch.pl/plik/8159/5 … -WHQL.html

Sterownik przeznaczony dla kart:

[DEV_0407&SUBSYS_02291028] NVIDIA GeForce 8600M GT

Oczywiście dla Windows XP

Ściągnij ten sterownik i wszystko będzie śmigać :slight_smile: