Dziś robiłem formata (całego HDD), żeby zainstalować XP, przed tym miałem Viste, gdy już XP się zainstalował, próbowałem zainstalować stery do Karty graficznej więc ściągając najnowsze i próbując je zainstalować wywaliło mi taki komunikat:
i koniec instalator się zamyka. Tak cały czas jest aż do wersji 66.93 stery się instalują, a gdy Pc się ponownie uruchamia, jest tak ja by się stery woqule nie zainstalowały, czyli tak jest przed instalacją sterów. A gdy sprawdzam w właściwościach pulpitu, to wyświetla:
co mam zrobić? bo nie chce robić znów formatu, no ale jak będzie trzeba
Spróbuj zainstalować inne stery bo jeżeli tak sie dzieje to masz złe sterowniki
wejdź na http://www.nvidia.com tam będzie download drivers wybierzesz z listy download drivers weźmiesz Graphics Drivers a potem wybierasz jaką masz karte graficzną np.Geforce4 itp. potem wybierasz na jaki system mają być te stery i klikasz GO!
No tak, a z kąd bym niby ściągną te stery. No ale pod GeForca 8600 powinny ruszyć najnowsze stery, a jeszcze próbowałem te stery co dostałem razem z Cd i to samo.
1 Może być konieczne zainstalowanie sterowników do płyty głównej Czasami Windows nie rozpoznaje dobrze grafii bo sterownik do Agp jest niezaistalowany Ja mam tak na płycie z chipsetem VIA Bez Via 4 in 1 nie zaistaluje sterów do grafiki.
2
-Otwórz menadżer urządzeń
-Rozwiń zakładkę Karty Graficzne
Kliknij prawym na grafikę jaka Ci się tam rozwinie
Może pisać Geforce albo poprostu Zgodna z Vga
Wybierz usuń a potem restart kompa
-System po ponownym uruchomieniu wykryje nowe urządzenie ( Twoją kartę graficzną) i bedzie chciał znaleść sterowniki
Kliknij anuluj i zainstaluj stery z instalki Nvida
Powino śmigać
Jak to niepomoże zrób to samo co w pkt 2 tylko jak Ci system wykryje nowe urządzenie i będzie chciał sterowniki to wtedy wypakuj gdzieś instalkę tych sterów i wtedy wskasz mu ten folder gdzie wypakowałeś te stery Powinien znaleść sterownik i zaistalować go nie urzywając wtedy instalatora Nvidii więc odpada ten głupi błąd
Jak w tym folderze nie znajdzie sterów to wskaży plik xxx.inf
XXX- niwiem dokładne co uciebie będzie tam pisać ale plik musisz wskazać plik z roższrzeżeniem inf czyli informacje instalatora