Czy jak wgrałem po czystej instalacji na laptopie Lenovo sterowniki do karty graficznej NVIDIA ze strony Lenovo dla mojego laptopa i GeForce Experience widzi aktualizację do najnowszej wersji prosto od NVIDIA, to należy taką aktualizację wgrać czy lepiej zostać przy wersji od Lenovo?
Sterowniki od producenta prędzej, czy później przestają być aktualne, więc zaktualizuj je ze strony Nvidii.
Uprzednio kompletnie odinstalowując te od producenta najlepiej.
Najlepiej gdybyś nie instalował sterowników z GeForce Experience, tylko sam je pobierał i instalował co np. 2/3 miesiące albo wtedy gdy poprawki są do gry w którą grasz, tak aby zminimalizował ryzyko błędów systemu.
Wiesz, z gier które są takie bardziej poważne, tzn. wykorzystują dedykowaną grafikę, a nie integrę, to w zasadzie na tym laptopie Asphalt 8: Airborne chodzi, a to jest gra, która choć ma updejty, to wyszła parę lat temu. Więc takich super-nowych gier tam nie mam. Przynajmniej na tę chwilę. Jakie w takim razie drivery najlepiej zainstalować. Rozumiem, że wg was ani nie jest dobrym pomysłem wgrywać tych od Lenovo ani zawsze najnowszych? Ogólnie laptop to jakiś ósmy cud świata też nie jest: niskonapięciowa i5 8-mej generacji i NVIDIA GF MX150. No i 8 GB RAM’u. Więc w nie wiadomo jakie gry sobie nie pogram na nim.
Zawsze instaluj stery ze strony Nvidii, nie baw się w te od Lenovo gdyż mogą być wydawane z opóźnieniem lub Lenovo coś dodaje do paczek instalacyjnych.
Ja mam na kompie Geforce Experience by aktualizacja przebiegała szybciej, a program mam tez po to by nagrywać rozgrywki do recenzji gier. Ale jak nie bawisz się w takie rzeczy to po 2-3 miesiącach ściągaj instalatory aktualizacji ze strony dedykowanej i tyle