Sterowniki pobrane z dziwnego źródła inetpub

Więc dzisiaj po formacie pobierałem sobie sterowniki do karty dźwiękowej stąd http://www.eprogramy.net/eprogramy/pobierz/9184 po ściągnięciu zauważyłem że na dysku c utworzył mi się folder inetpub. Nie wiem co to jest. Podobno coś z pobieraniem serwera itp ale nie wiem jak to znalazło się w sterownikach? Czy nie jest to jakiś wirus? Jak to usunąć? Skanowałem avastem i malwarebytes anti malware,nic nie znalazły ale wole być pewien że nie ściągnęłem od razu po formacie jakiegoś syfu. Może ktoś sprawdzić ten link? ![-o<

Byś tą nazwę wpisał w Google to już byś znał odpowiedź:

http://www.google.pl/search?q=inetpub&i … e59ee86386

Tak jak w linku, który podał Cedar … inetpub to główny katalog serwera IIS. Pytanie jakim cudem zainstalował Ci się razem ze sterownikami. Zanim go odinstalujesz zajrzyj do folderu wwwroot i zobacz co tam siedzi. Możesz też otworzyć Narzędzia Administracyjne -> Menadżer zarządzania usługami IIS i też zobaczyć co tam masz.

Tak, tylko że nie instalowałem ani nie konfigurowałem żadnego serwera więc skąd to się wzięło w sterownikach karty? i nie wiem jak na windowsie 7 to usunąć bo nie mam opcji usuwania składników windows.

W wwwrot mam tylko 2 obrazki :smiley: może zainstalowało się razem z windowsem 7?

Ale ogólnie mogę to zignorować?

Nie, nie możesz tego zignorować. Popatrz w miejsca, o których mówiłem zanim to usuniesz.

Panel Sterowania -> Programy i funkcje -> Włącz lub Wyłącz funkcje systemu Windows -> Odznacz Internetowe usług informacyjne (cały węzeł)

EDIT:

No jeśli zainstalowałeś to razem z Windowsem to nie ma problemu. Wystarczy, że teraz tylko odinstalujesz. Możesz to sprawdzić w ten sposób. Kliknij na folder inetpub prawym myszy i wybierz Właściwości. Tam sprawdzisz datę utworzenia. Gorzej jeśli dziś instalowałeś windowsa i te sterowniki :smiley:

ok odznaczyłem,usunęło się??, w narzędziach administracyjnych też już tego nie mam. plik inetpub z dysku c do kosza i po sprawie?

O, to jest dobry sposób. Tak, instalowałem dzisiaj windowsa i stery ale nie wiem dokładnie o której tego windowsa :smiley: da się sprawdzić ?

Porównaj datę i godzinę utworzenia folderu Windows oraz tego folderu inetpub.

zainstalowane później ;/ no nic, chyba wszystko jest ok nie ? :slight_smile:

plik inetpub do kosza?

Tego się obawiałem, że czas może nie być taki sam. Nie wiem, czy wszystko jest ok. Mówiłem, żebyś sprawdził tamte miejsca, co tam jest i ewentualnie zapytał jak czegoś nie rozumiesz i dopiero potem usuwał. Dobra wywal ten folder intepub i zapuść może jakiś skaner choć nie sądzę, że coś wykryje. Możesz potem w przeglądarce spróbować wpisać -> localhost i zobaczyć, czy wyświetli się jakaś strona (ot tak dla pewności). Jeśli się nie wyświetli to dobrze (powinieneś dostać error “page not found” lub coś w tym stylu). Na przyszłość instaluj sterowniki z oficjalnych stron producentów (nawet jeśli te sterowniki były czyste).

Jak wpisałem to pojawił się ten sam obrazek (IIS 7) skanery nic nie wykryły. A tak ogólnie to mogę sobie 2 raz windowsa zainstalować? teraz nie mam tu nic a zajmie mi to tak 10 min i bym sobie jeszcze trochę inaczej partycję podzielił. Tylko nie wiem czy można zainstalować windowsa 2 raz z tej samej płytki i z tym samym kodem?

Jeśli odinstalowałeś te usługi to nie powinno się nic pojawić (być może jest jeszcze potrzebny restart po deinstalacji, a być może nie zatwierdziłeś zmian). Jedyne co powinno się pojawić to wspomniana wyżej strona z błędem “page not found” lub coś w tym stylu.

Jeśli nic nie masz na tej partycji to zrób najlepiej jeszcze raz format. Oczywiście, że możesz zainstalować windows drugi raz przy użyciu tej samej płytki i tego samego klucza.