Sterowniki Radeon X300 Win7


(Kamyk9111) #1

Cześć,

Niedawno w moim radeonie 4870 popsuły się pamięci i oddałem je na gwarancję. W zamian, na czas naprawy, dostałem od serwisu radeona X300. System wykrywa ją jako radeon x300/x550/x1050.

Gdy uruchamiam system, zdążę popracować 5-15 minut system się zawiesza. Na poprzedniej karcie nie miało nic takiego miejsca. Teraz, gdy odinstalowałem sterowniki, wszystko jest ok, jednak przeszkadza rozdzielczość (normalnie 1680x1050, a teraz 1280x1050). Spróbowałem zainstalować wersję sterów 9.3, lecz po instalacji wyskakuje mi poniższy tekst:

Cytat:

Sterownik ekranu ATI

Stan końcowy: Niepowodzenie

Wersja elementu: 8.591.0.0000

Rozmiar: 90 MB

Komunikaty o błędach

Instalacja sterownika: określony pakiet sterownika nie został zainstalowany dla zgodnych urządzeń

Próbowałem również aktualizacji sterowników przez system, lecz pokazuje mi że są aktualne. Tryb zgodności z Vistą i XP SP2 także nie trybi. Sterowniki 9.3 w wersji bez catalysta również, tutaj wielka niespodzianka, nie działają. Znalazłem też jakieś fixy, lecz pewnie się domyślacie jaki był efekt.

Kończą mi się pomysły, a na 4870 będę czekał zapewne dwa-trzy tygodnie.

System: Windows 7 Ultimate x64

Grafika: Radeon X300

Zasilacz: Chieftec 500W

Procek: AMD Phenom II x3 720 BE


(McDracullo) #2

Usuń stare drivery CCleanerem, wyczyść rejestr a następnie zainstaluj te sterowniki:

http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... ng=English


(Kamyk9111) #3

Na tych również zacina się system.