Sterowniki są, dźwięku brak


(CrisPL) #1

Mój kolega ma płytę MSI K9N NEO v3 i kartę dźwiękową AL888. Sypnął mu się dzisiaj system wszystkie sterowniki na nowo się instalowały. I problem jest teraz taki, że już wszystko działa tylko ten nieszczęsny dźwięk. Sterowniki są wgrane w panelu Realtek wykrywa wszystkie podłączone urządzenia. A system nie wykrywa nawet karty dźwiękowej ("Brak urządzeń audio")

 

c01427559.gif

 

A tutaj ma wszystko zacienione:

windows-sounds-audio-devices-audio.png


(XMan) #2

Te sterowniki które są zainstalowane to Realtek AC`97.

Na kartę dźwiękową Realtek ALC 888 są te sterowniki:

http://storage.dobreprogramy.pl/dodatki/WDM_R273(dobreprogramy.pl).exe


(CrisPL) #3

To, akurat jest przykładowy obrazek. Bo właśnie od niego wróciłem.


(XMan) #4

Nigdy nie podawaj żadnych przykładowych obrazków ponieważ wprowadza to w błąd odpowiadającego.

 

Wrzuć screeny:

  1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).

  2. Menedżer urządzeń


(CrisPL) #5

To przykro mi nie jestem w stanie zrobić tych screenów bo ich nie mam, a jestem u siebie nie u niego. W zakładkach Audio oraz Głos nie można wybrać żadnych opcji. A w " Kontrolery dźwięku wideo i gier" jest 3x Nvidia Audio i 1x Realtek HD Audio.


(XMan) #6

Sprawdź te sterowniki:

http://storage.dobreprogramy.pl/dodatki/WDM_R273(dobreprogramy.pl).exe

 

 

Nvidia Audio to nie jest prawidłowa karta dźwiękowa tylko wbudowane sterowniki HDMI do tej karty graficznej.

Prawidłowa to jest Realtek HD i tak na nią powinno być wszystko ustawione.

Zainstalowane sterowniki Chipset oraz SP3?

Wrzuć screeny o które p/w prosiłem.

Nie będę dalej bez nich wróżyć...


(CrisPL) #7

Po sprawie zrobiony format. Bo zanim dojdziemy problemu to już format zdąży zrobić.