Sterowniki Sagem Fast 800-840 Win7 RC x64


(Mariolakrzak) #1

Jak w temacie, udało się komuś zainstalować sterowniki do modemu od Netii Sagem fast 800/840? Ściągnąłem ze strony Sagema niby najnowsze stery 4.8 niby kompatybilne z Vistą, ale nie chcą się zainstalować. Dokładnie to wygląda to tak, że stery niby się instalują, podpinam modem do kompa, pisze, że modem poprawnie zainstalowany, ale jak wchodzę do managera zadań i klikam na szczegóły sterownika to nic tam nie ma, poza komunikatem, że sterowniki do urządzenia nie zostały załadowane. Próbowałem instalować zarówno w trybie zgodności z Vistą jak i poleceniem run as administrator- niestety efekt zawsze ten sam, sterowniki nie działały. Spotkał się ktoś z czymś takim i wie jak to rozwiązać? Problem dotyczy oczywiście wersji 64 bitowej.


(Fafikk82) #2

Zobacz czy pójdą dla Visty 64bit:

tutaj

Pewnie nie są najnowsze, więc może gdzieś uda Ci się znaleźć nowsze, ale te też powinny spasować, bo najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze :wink:

Pozdrawiam


(Mariolakrzak) #3

OK, zadziałały thx :slight_smile:


(Mentosmmx) #4

witam.Od paru dni mam win7 i modem z neti sagem 800, telefon również mam z neti.Po zaintalowaniu sterowników z płyty pojawia sie błąd 651 poprostu brak aktualnych sterowników, na necie znalazłem kilka nowych sterowników ale są dla osób mających telefon z tp a internet z neti, a ja jestem abonamentem neti telefonu i internetu!Prosze o pomoc???


(Kamil2993) #5

mentos0003 , wczoraj u siostry instalowałem Sagema Fast 800 na laptopie z Windows 7 x64 na tych sterownikach do których daje linka niżej i działo bezproblemowo :slight_smile:

STEROWNIKI

Podczas instalacji wybieramy z listy :

xmq3wg.png

Najpierw instalujemy sterowniki , dopiero podłączamy modem jak nas o to program instalacyjny po prosi!!

Te sterowniki działają na Windows 7 32 i 64 bitowym .

Myślę że z konfiguracją samego połączenia już sobie poradzicie :smiley: Służę pomocą na gadu 6669185 lub tutaj pisać :slight_smile:

Aktualnie jestem : status.asp?id=6669185&styl=3

POZDRAWIAM.


23.12.2010

Po prawie 7 miesiącach od napisania tego krótkiego poradnika napisało do mnie dużo osób którym pomogłem zainstalować , napisało też wiele osób

którzy mieli problem z instalacją ...

Napisze teraz najczęstsze problemy :

  1. Nie można zainstalować sterownika , nie jest on podpisany cyfrowo/podczas instalacji wyskakuje bluescreen (robione wszystko wg. tego poradnika)

Jest rozwiązanie ! :slight_smile:

link

  1. Zainstalowałem sterownik ale ale wyskakuje błąd (np. 603)

Zwykle pomaga ponowna instalacja sterownika (sprawdzone na wielu przypadkach :smiley: )

  1. Gdyby link wygasł pisać .

Będę aktualizować na bieżąco tę listę .


(Cbool33) #6

Zauważyłem jakiś czas temu MS na windows update dodał jakąś poprawke która poprawiała działanie modemu fast 800 ale nie miałem okazji tego 100procentowo potwierdzić gdyż kupiłem router, gdyby ktoś mógł to potwierdzić to byłbym wdzięczny. (może bym posprzedawał modemy a tak to trzeba uważać żeby chodziły na xp na wyłączność ;] )


(K@rol123) #7

Ja miałem podobny problem z neo . Poszedłem do punktu obsługi (nie dzwoniłem na infolinie) i poprosiłem o stery do visty . Zainstalowałem tylko modem, bez instalowania całej aplikacji i problem znikął.


(Kamil1924) #8

Link do sterowników, do posta Kamil2993,

http://speedy.sh/YJxZb/SAGEM-Fast800-A-4-8.zip