Sterowniki z Windowsa 10 na win 7

Czy mogę normalnie zainstalować sterowniki z wind 10 na windows 7 dla dell 5577?
Oficjalnie maja jedynie wsparcie dla 10 niestety.

Dlaczego nowe laptopy nie wspieraja oficjalnie 7 ? Specjalnie ? Co im szkodzi? …

Zapomnij o instalacji sterowników z 10 na 7. A cała reszta to finansowa polityka producentów IT.

Ponieważ nowe laptopy są już robione tylko pod Win10.

1 polubienie

Ponieważ Microsoft wycofał z obrotu zarówno detalicznego jak i OEM wszystkie inne wersje Windows poza WIECZNA ALFA-10 chcąc tym sposobem wymusić - przymusić użytkowników do przesiadki na '10, który w dalszej perspektywie czasowej ma być udostępniany użytkownikom jako usługa abonamentowa - tak jak Office 365

dlaczego mam zapomniec

Żeby potem mogli błyszczeć, że topowy system giganta z Redmond jest zainstalowany na 400% urządzeń w całej Drodze Mlecznej, Mgławicy Oriona, Śródziemiu i gdzie sobie tylko wymyślisz…

Ponieważ te sterowniki dzieli przepaść. To mniej więcej tak, jakbyś chciał 64 bitowy sterownik zainstalować w 32 bitowym systemie.

1 polubienie

Veers bardzo dobrze to ujął.

Nie ma problemy żeby na nim zainstalować Win 7 64 bit.
Po prosty trzeba ściągnąć sterowniki od producentów - Chipset, Intel Video z Intela, Nvidia https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/141240/pl , pozostałe też się znajda jak wież co jest w środku. Ja zazwyczaj instaluje oryginalne sterowniki a nie ze strony producenta laptopa. Tyko nie wiem po co ci wn7. Na 10 działa wszystko nawet stare gry jak ze zainstalujesz NetFamewort 3,5 wszystkie C++ DirectX 9.0c oraz w panelu włączysz obsługę starszych wersji A później wyłączysz Update żeby się nowe wersje nie pobrały. Najlepszy z nowych jest 1709.

Dlaczego?
W wersji home jest za dużo ograniczeń.
Za mało ustawień. Nie można nawet zmieniać ustawień grup itp itd.
Zajmuje za dużo miejsca. Uruchamia tego czego nie chce. Nie chroni prywatności. Generalnie to można wymieniać i wymieniać. Nie potrzebuje tych wszystkich “udogodnień”

Przecież do tego modelu są sterowniki od Della dla Win 7 (64-bit):