Sterowniki


(Beny1990) #1

Witam mam problem z sterownikiem do mojej karty graficznej a mianowicie do R9200... zainstalowałem najlonwsze sterowniki z 2005 i mi sie nie spodobały bo ikonki i wogle zrobiło sie takie jakby poszarpane. Tu sie zaczynają schody :-x Chciałęm zmienić sterwonik... A więc wchodze do menedżer sprzętu, karta graficzna i sterowniki. Daje przywróć sterownik i nic czekam restartuje sie i nic dalej ten sam :[Po drugim razie dałem Odinstaluj sterwonik dałem , zrestartowałem i znowu nic :evil: A za 3 razem chciałęm stary instalnąć i sie nie da :[ nadal ten sam jest!! Prosze o pomoc !!

Złączono Posta : 15.10.2005 (Sob) 12:23

NIECH MI KTOŚ POMORZE !!


(El Presidento) #2

Spróbuj :

Driver Cleaner:

http://www.majorgeeks.com/download3214.html

lub

AtiCimUn.exe:

http://www.processlist.com/info/aticimun.html


(JNJN) #3

Lub użyj deinstalatora z płyty CD do karty grafiki i uruchom kompa na sterze systemowym i dopiero instaluj nowy ster.

Lub dodaj usuń programy i tu odinstaluj oprogramowanie i ster karty,restart kompa i uruchom komp na sterze systemowym.


(Beny1990) #4

Dzięki !!

Złączono Posta : 15.10.2005 (Sob) 16:13

MAM KOLEJNY PROBLEM !!


(JNJN) #5

Jaki masz system.

Wykonaj scandisk partycji,jak XP z uruchom komenda chkdsk /f i sfc /scannow,po chkdsk i sfc spacja,włóż płytę z XP do napędu.

Zrób tak.

Usuń wszystko co ster karty i niech karta pracuje na sterze systemowym.

Sciągnij nowy ster z internetu,bo ten może być uszkodzony.

Jak dalej to samo,wgraj oryginał steru z płyty CD do karty i sprawdź,odinstaluj programem deinstalującym z płyty CD i instaluj ponownie ster ściągnięty z netu.


(Beny1990) #6

System XP !

Złączono Posta : 15.10.2005 (Sob) 17:15

nie moge znaleść żadnuch sterowników !!


(JNJN) #7

Poczytaj

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36600

Zastosuj ten - ściągaj.

http://www.frazpc.pl/sterowniki/download/5517

Na końcu z uruchom komenda dxdiag i zrób testy.

Najnowsze

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=45480


(Beny1990) #8

Czyli CCC nie instaluje !!

Złączono Posta : 15.10.2005 (Sob) 18:09

ok ściągnołem i zainstalowałem ale znowu włączając właściwośći/ustawienia/zaawansowane nie ma wtyczek dotyczących ATI a przed tem to było !!

Złączono Posta : 15.10.2005 (Sob) 18:27

JNJN ja chyba formata zrobie :)bo nie wiem :] z góry dzięki :smiley:


(JNJN) #9

Twój wybór.

Pomoc do systemu.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25048


(Beny1990) #10

no jush wszystko zrobione :slight_smile: po formacie dzięki JNJN :slight_smile: :slight_smile: