Stery do ati i problem z doom3


(Hofiman) #1

Nie moge uruchomic dooma 3 jest prawdapodobnie problem z open gl lub sterami czytalem ze catalyst 4.9 moze pomóc ale obawiam sie czy za bardzo nie podkreci mi pamieci i zeby sie nie spaliły bo czytałem posty ze przy 5.5 sie komus ujebały ramy . I jesczo chodzi o ten ati try tools czy to na pewno moze ustawic tak przyspieszenie zeby sie nie wyszło ponad norme która moze ramy zniszczyc czy tylko stery te nowe zaistalowac lub starsze bo jak u ciotki gralem ona ma ati 9500 sterownik ati technologies 6.14 . 10 6476 a ja mam .... 6462 czy to by pomoglo bo u niej doom smigał

a o to problem prosiłbym o odpowiedz

2692 MHz Intel CPU with MMX & SSE & SSE2 & SSE3

512 MB System Memory

128 MB Video Memory

Winsock Initialized

Hostname: aa

IP: 172.22.4.4

doom using MMX & SSE & SSE2 & SSE3 for SIMD processing

enabled Flush-To-Zero mode

enabled Denormals-Are-Zero mode

------ Initializing File System ------

Current search path:

D:\Nowy folder\d3/base

D:\Nowy folder\d3\base\pak004.pk4 (5137 files)

D:\Nowy folder\d3\base\pak003.pk4 (4676 files)

D:\Nowy folder\d3\base\pak002.pk4 (6120 files)

D:\Nowy folder\d3\base\pak001.pk4 (8972 files)

D:\Nowy folder\d3\base\pak000.pk4 (2698 files)

D:\Nowy folder\d3\base\game00.pk4 (2 files)

game DLL: 0x0 in pak: 0x0

file system initialized.


----- Initializing Decls -----


------- Initializing renderSystem --------

using ARB renderSystem

renderSystem initialized.


4966 strings read from strings/english.lang

Couldn't open journal files

execing editor.cfg

execing default.cfg

couldn't exec DoomConfig.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

4966 strings read from strings/english.lang

----- Initializing Sound System ------

sound system initialized.


----- R_InitOpenGL -----

Initializing OpenGL subsystem

...registered window class

...registered fake window class

...initializing QGL

...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded

Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB

Couldn't find proc address for: wglSwapIntervalEXT

Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB

Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB

Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB

Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB

Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB

Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB

Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB

Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB

Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB

Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB

Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB

...calling CDS: ok

...created window @ 0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...attempting to use stereo

...PIXELFORMAT 7 selected

...creating GL context: succeeded

...making context current: succeeded

Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB

Couldn't find proc address for: wglSwapIntervalEXT

Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB

Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB

Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB

Couldn't find proc address for: wglCreatePbufferARB

Couldn't find proc address for: wglGetPbufferDCARB

Couldn't find proc address for: wglReleasePbufferDCARB

Couldn't find proc address for: wglDestroyPbufferARB

Couldn't find proc address for: wglQueryPbufferARB

Couldn't find proc address for: wglBindTexImageARB

Couldn't find proc address for: wglReleaseTexImageARB

Couldn't find proc address for: wglSetPbufferAttribARB

------- Input Initialization -------

Initializing DirectInput...

mouse: DirectInput initialized.

keyboard: DirectInput initialized.


sound: STEREO

X..GL_ARB_multitexture not found

X..GL_ARB_texture_env_combine not found

X..GL_ARB_texture_cube_map not found

X..GL_ARB_texture_env_dot3 not found

X..GL_ARB_texture_env_add not found

X..GL_ARB_texture_non_power_of_two not found

X..GL_ARB_texture_compression not found

X..GL_EXT_texture_filter_anisotropic not found

X..GL_EXT_texture_lod not found

X..GL_1.4_texture_lod_bias not found

X..GL_EXT_shared_texture_palette not found

X..GL_EXT_texture3D not found

X..GL_EXT_stencil_wrap not found

X..GL_NV_register_combiners not found

X..GL_EXT_stencil_two_side not found

X..GL_ATI_separate_stencil not found

X..GL_ATI_fragment_shader not found

X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found

X..GL_ARB_vertex_program not found

X..GL_ARB_fragment_program not found

********************

ERROR: The current video card / driver combination does not support the necessary features

********************

Error during initialization

Shutting down OpenGL subsystem

...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success

...deleting GL context: success

...releasing DC: success

...destroying window

...resetting display

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

Złączono Posta : 02.09.2005 (Pią) 23:45

I mam jescze open gl 1.1 wiecie jak zdobyc lepszy 1.5 np


(Loveall) #2

wydaje mi się że catalyst 4.9 powinno pomóc gdyż w nazwie sterownika dodane jest Doom fixing ( czyli naprawia błędy związane z grafiką w grze)

o takim czymśto nie słyszałem żeby komuś stery spaliły kartę.

Jeśli nie jesteśwystarczająco zaawansowany to lepiej nie baw się

tu masz linka do catalyst 4.9

przed zainstalowaniem nowych sterowników pamiętaj aby odinstalować stare deinstalator powinien byćna płycie ze sterownikami dołączonej do karty ati


(Hofiman) #3

doom jednak chodz,i chodziło o stery catalyst4.9 takze mi upgradował open gl na 1.3 jest ok