Stery do nvidia

mam karte graf nvidia geforce 2 mx 400 i stery nvidia 61.77,wczoraj sciagnelam nowe nvidia 71.84.Zainstalowalam je i nie mam obrazu (czarny ekran monitora),slychac tylko sygnal uruchamiania sie windowsa,dlaczego tak jest?chyba im nowsze stery tym lepiej,a u mnie jest gorzej.Musialam w trybie awaryjnym uruchomic kompa i przeinstalowac sterowniki na starsze,czyli te co mialm i jest oki.

Być może zainstalowałeś wersję beta i to mogło spowodować tego buga

stery najnowsze ktore zassales wogle niemaja supportu dla twojej karty

geforce 2 mx 400

wiec radze uzywac ostatnio dobrych lub

sprawdzic OMEGI ,albo StarStorm

masz w dziale sterowniki przyklejony temat Nvidia

-zmodyfikowane Drivers

A ja mam 4 MX 400 i tez chcialem sie rzucac na coraz to nowsze sterowniki, ale znajomy z firmy komputerowej mi uswiadomil ze to nic nie da bo nowe sterowniki sa do nowszych kart i zebym poprzestal na wersji 56.72 bo ona jest dla mnie wystarczajaca i podobno najstabilniejsza… no i tak zrobilem :wink:

Do 2MX400 zastosuj ster 28.32 lub 30.82 ,jak nie używasz TV-OUT karty wypróbuj jak XP ster 56.72 , 98/ME wersja 56.64.

DO JN: skoro tak konkretnie mu radzisz to powiedz i mi, czy dobrze zrobilem ze poprzestalem na tej mojej wersji czy szukac jakiejs jeszcze innej? :wink:

Według mnie bardzo dobry wybór steru do tych kart, użytkownicy nie narzekają są stabilne i wszystko chodzi dobrze.

Zawsze możesz spróbować na nowszych,dobierz ster metodą prób i błędów,pamiętaj o prawidłowej instalacji sterów.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Dzieki za info. Wiesz, probowalem nawet z jakimis nowszymi, ale w sumie zadnej specjalnej roznicy nie widzialem, nawet niektore nie mialy wszystkich funkcji jak ta, którą mam, a potem ten znajomy powiedzial, ze ta 56.72 jest najstabilniejsza.

Ale skoro widze ze sie znasz, to moze bedziesz wiedzial przy okazji i jedna rzecz - opisze moj problem: dlugo siedzialem na win98 lub ME, a nie wgrywalem XP poniewaz w XP mialem jeden powazny problem - mam jeden programik pod DOS’a, ktory w XP byl fatalnie wyswietlany, tylko na pol ekranu, dziwna czcionka i nie dalo sie z niego korzystac, natomiast w 98 czy ME dzialal bez zarzutu. Ale w koncu sie przelamalem, wgralem XP… myslalem ze to wina sterownikow do karty graf., probowalem zmieniac i na inne wersje, ale nic to nie dawalo, program byl nie do uzycia. Zmienialem ustawienia we wlasciwosciach tego programu, tryb zgodnosci ze starszymi windowsami i nic. Az tu nagle pewnego dnia - i to jest najgorsze ze nie wiem co zrobilem czy cos wgralem czy jak - ale uruchamiam ten program, patrze sie… a on dziala najnormalniej w swiecie! Do dzis nie wiem co ja w miedzyczasie zmienilem w ustawieniach czy wgralem jakies sterowniki czy inny program…? Teraz bede musial zrobic reinstalke systemu i boje sie ze znow bede mial wszystko skopane… Moze Ci (Wam) swita w glowie jakis pomysl, co moze utrudniac dzialanie aplikacji pod DOS i jak to przeskoczyc…? CHodzi mi po glowie, czy to nie sprawily sterowniki jakie sie wgraly przy instalowaniu tunera TV jaki mam WDM TV Tuner…? ale nie wiem…

Często tak jest niestety że jakiś program - szczególnie dosowe nie chce pracować lub źle pracuje pod XP.

Wyjścia.

Ustawić tryb zgodności ze starszym systemem.

Poszukać łatek lub uaktualnień na stronie producenta programu.

Net i podpowiedzi userów.

Lub to.

http://www.republika.pl/dosemu/dos.html

http://dosbox.sourceforge.net/download.php?main=1

Rzeczywiscie ten programik, jaki mi zaproponowales w linku, duzo mi pomogl. Wielkie dzieki! Najciekawsze jest to ze poprzednim razem cos przestawilem albo wgralem i zaczelo spoko wszystko chodzic, problem tylko w tym, ze nie pamietam co to bylo :frowning: