Stery do Urzadzen

Witam, Jestem świeżo po formacie. Znalazłem już wszystkie sterowniki do karty graficznej, sieciowej etc.

Teraz potrzebuję tylko zainstalowa stery do “Innych Urzadzen” bo gdy wchodze w menadrzej urządzeń mam 5 znaków zapytania oto urządzenia przy których mam te znaki:

Kontroler Multimediów Audio

Kontroler Sieci

Modem PCI

Podstawowe Urządzenie Systemowe

USB 2.0 Camera

Kamerki Nie musi byc lecz tamte są mi pilnie potrzebne.

Specyfika Kompa:

System Operacyjny - Windows xp Home Edition

Typ Procesora (Płyty Głównej) - Mobile Intel Celeron M LV, 1700 MHz (17 x 100)

Nazwa płyty głównej - ATI Jaguar Reference Board

Karta Wideo (Graficzna) - ATI Radeon xpress 200

Karta dźwiękowa - ATI SB400 - AC’97 Audio Controller

Karta sieciowa - Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

pilnie-potrzebne-sterowniki-t401019.html

No tak, ale tam szukałem sterowników do karty graficznej, sieciowej, dziwekowej etc. a tutaj szukam do tych “Innych Urzadzen”

Ale po co zakładać drugi temat? To laptop czy komputer stacjonarny?

Laptop.

To podaj jego dokładną nazwę.

ASUS A6 SERIES ENTERTAINMENT NOTEBOOK

Miałeś podać dokładny symbol/nazwę a nie tylko serię.

Szukaj tu, na dole strony: http://asus.com.pl/AllProducts.aspx?PG_ … RvvlvcvNbn

ASUS A6 SERIES A6R

To moj laptop.

To powinno Ci pomóc:

http://support.asus.com/download/downlo … uage=pl-pl

Dzięki, ale nie czaję tego zbytnio :confused:

Chodzi mi tylko o to żebym nie miał w menadrzerze urządzeń tych znaków zapytania, czyli muszę zainstalowac sterowniki. Prosiłbym o bezpośredni linki do tego

Przecież w moim poprzednim poście masz prawie link do sterowników, czego chcesz więcej? Nie podałeś wtedy dokładnego symbolu, ale skoro teraz go znasz to w czym problem? Kliknij na ten link i do przodu (klikasz na odpowiedni model a dalej już wszystko widzisz)

PS.

Jak już wkleisz jakiś link, to chociaż sprawdź czy do jakiejś pomocnej strony prowadzi.

Wchodziłem tam ale to co z tamtąd sciagnąłem nie chce sie włączyc otworzyc - NIC!

Trudno, znajde kiedy indziej te elementy…Teraz zależy mi najbardziej na sterownikach do Karty Dzwiękowej

Moja karta dzwiękowa to ATI SB400 - AC’97 Audio Controller

Gdyby Ktos znalazł to prosiłbym o wrzucenie ich tutaj :slight_smile:

Po co gdzieś indziej jak to właśnie na tej stronie jest oprogramowanie do tego laptopa.

http://support.asus.com/download/downlo … &model=A6R

U mnie wszystko pięknie się ściąga i otwiera.

Wybierz system, następnie zakładka “Audio”, przepisz kod i ściągaj. Po ściągnięciu rozpakuj do folderu na pulpicie, otwórz ten folder, odszukaj plik instalatora (najczęściej “setup.exe”).

Ok, rozumiem ze tam bede miał tez sterowniki do mojej karty dzwiekowej? A ktory plik sciagnąc ten pierwszy czy drugi?

To myślisz, ze w innym celu te adresy Ci podajemy?

Ściągnij oba.

@Edit Juz mam. Dzięki za pomoc Cedar, dzięki za tą paczke…A nie działała ona dlatego że pierw musiałem ściągnąc tą pierwsza

Stangen , nazwij proszę temat konkretnie, i bez błędów. Na forum używamy polskiej pisowni. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj ten temat.

viewtopic.php?f=16&t=394978