Ja właśnie o tym mówię. Żeby najpierw walkę z piractwem zacząć od siebie.
bartek46op - czy wszystkie programy jakie masz na swoim komputerze są legalne?
Ja właśnie o tym mówię. Żeby najpierw walkę z piractwem zacząć od siebie.
bartek46op - czy wszystkie programy jakie masz na swoim komputerze są legalne?
Uwierz mi moderatorowi czy administratorowi zwisa jak kilo kitu u sufitu, co Ty masz na swoim kompie i w jaki sposób zarabiasz. Ważne jest to abyś tego nie propagował ani nie czynił tego na forum.
Zwracano Ci uwagę (niejednokrotnie), nie chciałeś się dostosować masz pamiątki pod avatarem.
To dlaczego nie “zwisa” mu to czy Windowsa do którego podam linka użytkownikowi on będzie naprawdę używał legalnie czy wpisze klucz znaleziony w sieci…?
Chciałem się dostosować, ale nie zdążyłem. Zanim zdążyłem usunąć mój post, admin wystawił mi ostrzeżenie…
Co to jest “HF”??
Współczuje tak niskich zarobków.
Nie chodzi o to żeby być legalnym na co dzień bo o tym regulamin nie mówi. W domu możesz mieć arsenał piratów i nic nikomu do tego (i pewnie większość tak ma). Ważne by nie pisać na forum czegokolwiek odnośnie piractwa. Jest wiele miejsc w internecie gdzie dostaniesz odpowiedz. Nie musisz tu nikomu pomagać. Zresztą to tylko internet więc świat się nie wali bo kompa zawsze możesz wyłączyć.
Mnie osobiście wisi czy tu będą piraty czy legalni czy portal będzie istniał czy też nie.
wypowiem się tak. Moim zdaniem za duża jest rzeczywiście nagonka na osoby nie do końca korzystające z oprogramowania legalnego ale dlaczego tak jest. Każdy użytkownik komputera musi mieć takie i inne programy aby sprawnie poruszać się w nowym świecie techniki itd ale biorąc pod uwagę ceny owych programów dopadam mnie pytanie za co tak naprawdę płacimy. Każda firma podnosi cenę za swoje produkty ze względu na piractwo ale to błędne koło bo im ceny wyższe tym bardziej rośnie piractwo więc myślę że realna obniżka cen tak ażeby każdego było stać na owe oprogramowanie rozwiązało by problem bo producent o wiele więcej by sprzedał, a za rozsądną cenę oprogramowania nawet nie pomyślał bym o pobraniu czegoż z torrentów. Wracając do tematu zadam pytanie “Każdy kto z was jest bez winy niech rzuci kamieniem”
Niech każdy naprawdę się przyzna czy nie korzysta z pirackiego oprogramowania. Jeżeli takowych nie ma to pytam się skąd biorą pieniądze na korzystanie z legalnego oprogramowania bo jak wiemy ceny są tragiczne… Nagonka jest nie uzasadniona ale jest to ze względów iż sponsorami wortalu są… każdy wie kto
dokładnie… denerwuje mi tylko to, że użytkownicy to tolerują, o czym można przekonać się w tym poście…
aha moje pamiątki pod awatarem nie są wynikiem propagowaniem pirackiego oprogramowania tylko są wynikiem chamstwa na forum. Jeden z userów wyzwał mnie, oczywiście w odzewie zrobiłem tak samo. Gdyż nie udaje że pada deszcz jak ktoś pluje mi w twarz. najwyraźniej byłoby dla administratorów najlepiej gdyby jednak udawać gdyż otrzymałem 2 ostrzeżenia… za to że jakiś ( nie powiem kto wyzwał nawet moich rodziców) nie wiem jak wy ale ja nie mogłem zostawić takiego czegoś bez komentarza ale jak widać moderatorzy forum tego nie rozumieją. Są tak wyrozumiałymi osobami że jak ktoś obraża ich rodziców oni jeszcze za to dziękują…żal tyłek ściska ale jestem tylko zwykłym userem.
Jedziecie po człowieku jak nie wiem co, a on tylko sugeruje że co niektórzy rzeczywiście przesadzają, bo jeśli mam wykupioną licencję na system z kluczem, to chyba źródło instalki nie ma większego znaczenia, prawda? Nikt nie ponosi szkody, może prócz użytkownika, bo traci czas i to bezpowrotnie. Co do windows 7 się nie wypowiadam, nie czytałem licencji. Admini są na hotzlot, dlatego nie udzielają się w tej sprawie. Uciekamy od tematu. Piractwo nie ma miejsca w tym vortalu i mieć nie będzie, a działania prewencyjne mają służyć jako swojego rodzaju ostrzeżenie, tym bardziej iż żaden z moderatorów nie wie czy ktoś ma licencję, czy jej nie ma, ale instalka mu zaginęła. Nikt nad tym głowić się nie będzie. Jeśli masz legala, załatwisz sobie instalkę bez problemu! Numer do pomocy technicznej jest, a sprawy mogące wydać się kontrowersyjnymi można załatwić używając PW. W każdym razie nie może być nawet grama sugestii na poparcie piractwa ze strony zarządu vortalu, więc zważ swoje słowa i zastanów się czy to czego żądasz jest zgodne z ideologią do której sam się dopisałeś akceptując regulamin. Skończmy temat, bo każdy następny post ucieka od treści głównej, oddala nas od tematu, który brzmi żartobliwie. Podsumowując - jeśli masz sugestie na legalne wykorzystanie, ale może mieć podtekst piracki użyj PW, wtedy pomożesz danemu użytkownikowi bez ostrzeżenia ze strony moderacji, a pomoc to jest tu idea pierwszorzędna, prawda? Forum używaj zaś gdy wątpliwości nie masz.
m89 mądre słowa…
Krótko odniosę się tylko do jednej kwestii
Daruj sobie podobne uogólnienia. :?
Kto, lub co daje ci prawo do mierzenia Admininistracji, Userów forum tą wątpliwą miarą ?
To, że masz z tym problem, nie znaczy, że cała społeczność Userów forum też go ma.
Z uwagi na temat o podobnej problematyce
ten temat uznaję za wyczerpany.
To, że ktoś jest wobec Ciebie chamski nie jest żadnym tłumaczeniem Twojego zachowania.
Wystarczyło całą sprawę zgłosić do Moderatora, i to nie Ty musiałbyś się tłumaczyć.
A jeżeli ktoś obrazi moich rodziców, to na pewno nie puszczę tego płazem, ale nie
w części publicznej forum.
Nie mówiąc o tym, że komentarz komentarzowi nie jest równy. Przekroczyłeś dopuszczalne
regulaminem granice - pretensje miej do siebie.
BTW.
Przeczytałem właśnie treść jednego z postów, będącego podstawą
ostrzeżenia. Powiem tylko tyle, że ludzie na których chamstwo
narzekasz, to bardzo grzeczni ludzie w stosunku do Ciebie.