STOPzilla wykrył Vundo, Agent.BQ, Small.dl i wiele innych

Witam.

Skanowałem kompa STOPzillą i się lekko zdziwiłem jak zauważyłem co mi nawykrywał ten program :?

Niestety nie uśmiecha mi się płacić za to bym mógł to draństwo usunąć więc piszę tu z prośbą o pomoc.

Najbardziej mnie martwi ten Vundo.F bo czytałem, że potrafi być strasznie upierdliwy jeśli chodzi o jego usunięcie.

1. b09ad68c88df2392m.jpg 2. 73f7371b3af229e2m.jpg

2. f13b782e956d5a59m.jpg 4. bb28abebc59d2518m.jpg

Powiedzcie jakie logi mam wrzucić.

Pzdr

Coś mi nie pasuje ten program :confused:

Wrzuć log z Hijackthis

Kod z HijackThis

arekmalek strzelam, że chodzi ci o miejsca wstępowania tego niby syfu (np. folder z instalką SmitFraudFixa albo free Pascala czy MatLaba).

pobierz LSP-Fix http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=87200

wyczyść nim wpisy

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\common files\is3\anti-spyware\is3lsp.dll

daj log Combofix http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/index.php?topic=18.0

:slight_smile:

Nie, nie chodziło mi o jego zachowanie - namawia do zakupu licencji, plików nie usuwa, niedługo go na cybertrash.pl przetestuje i dam ci wynik czy czasem ten STOPek nie jest syfkiem

w logu nic nie widzę

Moja propozycja odinstaluj ten program

przeskanuj system np.tu http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html

:slight_smile:

Zmiana zasad wklejania logów na forum - viewtopic.php?f=16&t=213350

Ok. Przeskanowałem tym Kaspersky’im tylko mi powiedzcie czy ten skaner od razu usuwa viry? :lol:

Wkleję te wiersze gdzie miałem napisane, że plik jest zarażony:

C:\instalki\antispyware_adawere_antirootkit_antiSHIT\SmitfraudFix\Reboot.exe Zainfekowanych: not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f pominięty

C:\instalki\antispyware_adawere_antirootkit_antiSHIT\SmitfraudFix.exe/data.rar/SmitfraudFix/Reboot.exe Zainfekowanych: not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f pominięty

C:\instalki\antispyware_adawere_antirootkit_antiSHIT\SmitfraudFix.exe/data.rar Zainfekowanych: not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f pominięty

C:\instalki\antispyware_adawere_antirootkit_antiSHIT\SmitfraudFix.exe RarSFX: zainfekowany - 2 pominięty 

C:\instalki\szkola\vnc-4_1_2-x86_win32.exe/file1 Zainfekowanych: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC.4 pominięty

C:\instalki\szkola\vnc-4_1_2-x86_win32.exe/file2 Zainfekowanych: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC.4 pominięty

C:\instalki\szkola\vnc-4_1_2-x86_win32.exe/file3 Zainfekowanych: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC.4 pominięty

C:\instalki\szkola\vnc-4_1_2-x86_win32.exe/file5 Zainfekowanych: not-a-virus:RemoteAdmin.Win32.WinVNC.4 pominięty

C:\instalki\szkola\vnc-4_1_2-x86_win32.exe Inno: zainfekowany - 4 pominięty 

C:\Program Files\SmitfraudFix\Reboot.exe Zainfekowanych: not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f pominięty

C:\Program Files\SmitfraudFix\SmitfraudFix.zip/SmitfraudFix/Reboot.exe Zainfekowanych: not-a-virus:RiskTool.Win32.Reboot.f pominięty

C:\Program Files\SmitfraudFix\SmitfraudFix.zip ZIP: zainfekowany - 1 pominięty

Używam Avasta! ale on mi nic nie wykrywał do tej pory a wiekszosc tych plików mam na dysku od dawna. Co radzicie?

Jest Ok :slight_smile: