Mam komputer stacjonarny z systemem Windows 10 płyta główna Gigabyte u55 h2d mniej więcej tydzień temu straciłem możliwość łączenia się z internetem to znaczy mogę połączyć się z siecią WiFi którą mam w domu komputer prawidłowo rozpoznaje jej nazwę ale nie ma internetu u komputer wadliwy mogę spingować z laptopa który jest dobry ale nie działa to w drugą stronę to znaczy z komputera wadliwego nie mogę spingować ani laptopa ani bramy usługa dhcp chodzi usługa DNS chodzi usługa konfiguracji WLAN też chodzi i wszystkie uruchamiają się w trybie automatycznym w tej chwili zgodnie z niektórymi sugestiami ustawiłem dhcp na Google nie ustawiłem DNS na Google wykonałem podstawowe operacje typu flash IP i reset winsocka i jeszcze kilka innych co powinienem zrobić?
czy może raczej GA-H55M-UD2H? Ten sprzęt ma już swoje lata - może z 15 lat? Sprawdziłeś w Menadżerze urządzeń czy sprzęt jest sprawny - może zwyczajnie padła karta sieciowa? Chyba już czas aby rozejrzeć się za czymś nowszym.
Wifi dongla przekładałem do łapka i działa. Co do płyty masz rację z nazwą. Sterownik do dongla kilka razy przeinstalowałem i nic
To czemu wrzuciłeś wątek do działu z Windows 7?
No wlasnoe? Pewnie jakis nieohaeniety lub wmeryt lub senior.
cpu: i3-540
Jak macie jakieś pomysły - piszcie śmiało
Nie żebym miał coś do ciebie @blumberplumber , pisałeś już kiedyś, że chyba piszesz z telefonu i nie masz korekty…ale, nie możesz po wpisaniu tekstu po prostu go przeczytać i zrobić ręcznie jego korektę.
Wszędzie sypiesz błędami, co nie bardzo fajnie wygląda i się czyta.
@Kiszuriwalilibori A co twierdzi Windows10 jak dasz „znajdź i rozwiąż problemy z siecią?”
Przede wszystkim, jaki to model karty Wi-Fi?
Skoro dongl działał i przestał w PC a na lapku działa dalej… to chyba nie wina samego dongla tylko systemu na PC, zwłaszcza że jak pisze, potem grzebał w ustawieniach.
Stąd moje pytanie co „mówi” system, kiedy włączy funkcję „znajdź i rozwiąż problemy z siecią”.
Jakiś komunikat powinno narzędzie wypluć, co zdefiniowałoby bliżej sytuację.