Straszne trzeszczenie mikrofonu w czasie nagrywania i rozmów

Cześc. Mam problem z laptopem (na 100% jest to jego wina)

Podczas nagrywania trzeszczy mi mikrofon strasznie, lub tez podczas zwykłej rozmowy

http://www28.zippysh…43057/file.html

Kupiłem sobie zewnętrzną karte dzwiękową ale problem nadal jest ten sam, ma ktoś rozwiązanie na to?

Laptop Lenovo, karta dzwiękowa  w laptopie: 1408514058655951214568.png

To USB to własnie jest ta zewnętrzna karta, na obu mam tak samo.

Dodam, że jeżeli laptop jest wyłączony, a głosniki do niego podłączone i włączone to też trzeszczy.

I NIE, to nie wina mikrofonu bo na starym kompie działa normalnie, ba… na laptopie jeżeli go samego podłącze bez głosników/słuchawek to też normalnie dziala.

Hej,

• Instalowałeś sterowniki do kart dźwiękowych? W menadżerze urządzeń wygląda to tak, jakby urządzenia działały na sterownikach systemowych.
  • Sprawdzałeś w ustawieniach dźwięku, czy nie są włączone jakieś funkcje ulepszające dźwięk?
  • Jak wygląda wzmocnienie sygnału mikrofonu w ustawieniach dźwięku?
  • Jakie słuchawki podłączasz do komputera?
    Pozdrawiam,

Dimatheus

Mam te sterowniki systemowe od dzwięku. Jedynie problem na słuchawkach jest, bo mikrofon z laptopa co prawda cichy jest, ale nie trzeszczy.

Ustawienia są dobre, nie ma żadnych ulepszeń.  Dzwięk mikrofonu jest ustawiony na 0DB (wzmocnienie)

A słuchawki jakieś za 50zł z marketu, ale na drugim PC działają.

Hej,

Może właśnie w systemowych sterownikach jest problem? Próbowałeś instalować sterowniki przygotowane przez producenta laptopa? Ile masz gniazd w karcie dźwiękowej w laptopie? Jak są opisane?

Pozdrawiam,

Dimatheus