Strasznie długo mi się włańcza pasek windows przy starcie :)


(P Sarga) #1

Gdy pierwszy raz miałem zainstalowanego windowsa pasek przechodził mi moze 1-3 a po kilku razach przeinstalowania windowsa z podowdu psucia systemu pasek teraz przelatuje z 30 nawet 40 razy !!


(El Presidento) #2

W jakim stanie jest system, jak dawno był formatowany dysk, i jak wygląda sprawa z porządkie w systemie :?

Na początek uzyj programu, który służy do tego celu i napisz jakie będą efekty:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=414


(Wmgeladze) #3

Może jest uszkodzony WŁAŃCZNIK ?


(kosior6) #4

TAK jak napisał @Zenek Rolnik uzyj programu bootVis

Instrukcja:

Na koniec proponuje uzyc programu BootVis , ktory sluzy do optymalizacji systemu .

 Po instalacji w glownym oknie wybierz TRACE , a nastepnie Next Boot + Driver Delays. Pojawi sie okno z prosba o ponowne uruchomienie kompa, po ponownym wlaczniu program powinien uruchomic sie automatycznie (jesli nie to z programu wybieramy skrot Trace _boot+drivers_1_1.bin . Program teraz pokaze nam dane zebrane przy starcie systemu ( uslugi, video, rejestr ,pliki wymiany, sterowniki i dyski), pokazuje ile trwa wybrana operacja. Teraz mozemy wybrac proces optymalizacji systemu . Z menu Trace wybieramy polecenie Optymize system . komp uruchamia sie ponownie - moze to chwilke potrwac . Mam nadzieje, ze skorzystasz z moich rad i uda Ci sie przyspieszyc właczanie kompa

następnie wejdz w Start -> uruchom -> prefetch i usun wszystko z tego katalogu z kosza też !!

Złączono Posta : 21.03.2006 (Wto) 18:55

Człowieku a co ma piernik do wiatraka ???


(P Sarga) #5

Ostatnio robiłem formata 2 tyg. temu jak mi się komp zepsyuł. z pliku prefetch usuwam pliki prawie co dzień.z wiatrakiem nic niejest ściągłem ten program z tego linku zaisntalowałem i nieidze wyskakuje jakis błąd w bibliotekach :!: :? niewiem o co chcodz ale dziwi mnie to że jak pierwszy raz zainstalowałem windows pasek przechodził 1 raz a teraz z 30 szlak mnie trafi :frowning: ale co poradze poszukam jeszcze na idnych stronach tego programu ale dzienki Pozdro :slight_smile:

Jak coś to napiszczena numer gg 2809195


(El Presidento) #6

Podaj komunikat błedu :?

I podaj zawartośc pliki boot.ini

Start-uruchom- c:\boot.ini

Identyczniego i innego programu tego typu nie ma :wink:


(matiit) #7

a czytalem ze powinno to sie robic raz na 2-3 miesiące. Zbyt częste usuwanie może przyniesć wręcz odwrotny skutek (drastycznie)


(P Sarga) #8

Odp dla Zenek Rolnik

Taki wyskakuje błąd:

Nie znaleziono punktu wejścia procudury WmiOpenTraceWithCursor w bibliotece ADVAPI32.dll.

Zenek Rolnik napisał:

I podaj zawartośc pliki boot.ini

Start-uruchom-c:\boot.ini

po uruchomieniu tego pisze :

[boot loader]

timeout=0

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=“Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect

Taki komunikat ja sie na tym nieznam więc niewiem o co chodzi

matiit napisał: czytalem ze powinno to sie robic raz na 2-3 miesiące. Zbyt częste usuwanie może przyniesć wręcz odwrotny skutek (drastycznie)

Za to wielkie dzienki :slight_smile: teraz będę pamiętał


(El Presidento) #9

Ściągasz brakujący plik:

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f … l?advapi32

Wklejasz do folderu : C:\WINDOWS\system32

Uruchamiasz ponownie komputer.

W pliku boot.ini jest wszytsko wporządku, więc zastosuj program i napisz jakie są skutki.

Niestety ja nie słyszałem aby za częste usuwanie (opróznianie) tego folderu miało jakikolwiek negatywny wpływ na pracę komputera, chyba ze się mylę :hmmm:


(matiit) #10

a u mnie jest 20 wiec jak powinno być

?


(aju) #11

Jeśli w systemie masz zainstalowane więcej niż jeden system operacyjny, to tuż po włączeniu komputera przez 20 sekund będzie się wyświetlała lista z tymi systemami, aby wybrać właściwy. Jeśli dasz na 0, lista ta tylko dosłownie mignie.


(P Sarga) #12

Zenek Rolnik

wiesz co ściągłem tan plik ale nimoge go wklejic bo pisze :

PROCES NIE MOżE UZYSKAć DOSTęPU DO PLIKU,PONIEWAż JEST ON UżYWANY PRZEZ INNY PROCES

Tylko ja mam troszke dużo tych procesów wie niewiem który zakończyć

Kurde co ja mam z tym windowsem :-x


(El Presidento) #13

Przekopiuj go w Trybie Awaryjnym

Jak uruchomić tryb awaryjny…


(P Sarga) #14

Zenek Rolnik napisał Przekopiuj go w Trybie Awaryjnym

Przekopowałem i dalej kicha :frowning: :frowning: nawet dwa razy i dalej ten sam błąd :frowning: Pojeba to toche

Złączono Posta : 22.03.2006 (Sro) 14:20

Dobra wklejiłem ten plik do folderu C:\WINDOWS\system32 pod nazwą advapi32.dll i teraz co dalej. Jak chce zainstalować ten program BootVis dalej wyskakuje taki sam błąd co przed tem :smiley:


(Micromac) #15

pawlotsw

Pare pytań:

Czy Twój system Windows XP Pro ma Service Pack 2 ?

Czy instalowales jakies programy np. Nortona lub sterowniki ?

Czy kupowales nowy sprzet np nowy dysk?

Jak instalowales (przeinstalowania) system ? Po formacie czy reinstalacja?

Czy sprawdzales komputer pod kątem wirusów,trojanów, spyware ? Radze sprawdzic.

Jak odpowiesz to zobaczymy co dalej zrobic


(matiit) #16

Odpowiedż Dla Zenek Rolnik

Okresowe czyszczenie folderu Prefetching:


Często zawartość tego katalogu się starzeje i zawiera nieadekwatne skróty. Należy więc co pewien czas oczyszczać ten folder, jednak nie częściej niż raz na 1-3 miesięcy w przeciwnym przypadku ta funkcja nie ma sensu! Np. jeśli ktoś będzie czyścił ten folder przy każdym starcie Windows to odniesie to skutek przeciwny do zamierzeń czyli ostre spowolnienie!

[/code]

zaczerpnięte z forum searchengines.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … entry54472


(P Sarga) #17

Odpowiedzi dla Robinhio:

1 Tak

2 Nortona Nie,A sterowniki Tak

3 Tak

4 Przez Formata

5 Tak

Odpowiedz dla matiit:

Dzineki a ja to co dzienie kasowałem i moze przez to :frowning: Teraz będę pamiętał i kasował co 2 miesiące :-o a

Złączono Posta : 22.03.2006 (Sro) 20:47

Dało by coś jak bym jeszcze raz przeinstalowł windowsa

Raczej chyba niee