Strasznie muli po wlaczeniu kompa


(Cyk) #1

Po kilku sekundach po wlaczeniu komputera, system strasznie sie zamula. I nie wiem czy to ma cos wspolnego, ale mam tez problem z polskimi znakami - nie mam ou, eu itp. i przestawia mi sie "z" i "y" :stuck_out_tongue: Teraz pisze na "EN", bo na "PL" sa jakies szopki.

Jesli ktos moze mi pomoc... wstawiam log z HiJackThis

Log


(huber2t) #2

fix w hiajckthis

Podaj log z Combofix


(Cyk) #3

Log Combo


(huber2t) #4

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Cyk) #5

Raport z kasperskyego


(huber2t) #6

Pobierz The Avenger

wklej do niego ten tekst:

Files to delete:

F:\Program Files\mIRC\mirc.exe	

G:\kodeki\DivXPack_5_02-006.exe

G:\kodeki\DivXPro503GAINBundle.exe

G:\Moje dok. z C\incredimail_install.exe

G:\Nowy folder (2)\incredimail_install.exe

G:\progsy\dzonlok3+.exe

G:\progsy\lamacz.rar

G:\progsy\mirc616.exe

G:\progsy\portscan.zip

G:\vdownloader\vdownloader.zip

G:\vdownloader\VDownloader.exe

H:\Piter\Smietki\BSINSTALLPL.exe

H:\Piter\Smietki\BSPROINSTALLPL.exe

kopiuj to i klikasz na Paste Script from Clipboard wybierasz Execute oraz Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Kasujesz ręcznie z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklejasz na forum raport: C:\avenger.txt


(Cyk) #7

Raport Avenger


(Leon$) #8

wszystko usunięte powinno być OK

:slight_smile:


(Cyk) #9

Wydaje mi sie ze jest ok :slight_smile: Wielkie dzieki za pomoc, wspaniala robota. :piwo: