Mój pierwszy smartfon to Nokia Lumia 521 z Windows Phone 8. Zupełnie podstawowy, najtańszy model bo zależy mi tylko na kilku funkcjach, między innym na przesyłąniu audio/wideo przez wi-fi w sieci lokalnej.
Czy możliwy jest streaming mediów przez wi-fi w sieci lokalnej do tego telefonu, wykożystując router? Znalazłem w sklepie windows kilka aplikacji, które niby mają taką zdolność - ale wszystko płatne i to niemało.
Przyznaje że nie pomyślałem przed kupnem aby sprawdzić to dokładniej, bo nie wpadło mi do głowy że tak PODSTAWOWA funkcja może być niedostępna/niewidoczna. Ogólnie ten system nie zachwycił mnie, ma z desktopowym windowsem wspólną chyba tylko nazwę - cała reszta jest do bani; mam zero kontroli nad systemem i aplikacjami (jeszcze gorzej chyba niż na androidzie), mogę co najwyżej zmienić kolor czcionki. Telefon sam w sobie nienajgorszy, ale właściwie jestem zdecydowany oddać go do sklepu (jeśli przyjmą oczywiście) jeżeli okaże się że streaming mediów w sieci lokalnej wi-fi jest niemożliwy.
Tak że proszę o jakąś radę kogoś obeznanego w tym temacie, bo mam jeszcze 14 dni na zwrot.