Strona a FF i Opera


(Stalker) #1

Mam stronę która bez problemów działa pod FF, ale już pod Operą nie. W Operze rozwala się kilka części strony i nieco utrudnia to przeglądanie głównej strony serwisu. Moje pytanie: czy opłaca się więc przerabiać stronę pod Operę? Ta przeglądarka w ogóle nie interpretuje podstawowych komend w html takich jak



(Macio117) #2

U mnie na Operze dobrze i wszystko wchodzi :slight_smile:

Może masz stara operę, albo coś...

Ps.

A czy komentowanie stron nie łamie regulaminu ??


(Placio74) #3

(Skr3czu) #4

Pod IE 7.0 też ok

Złączono Posta : 29.12.2006 (Pią) 9:15

pewnie on chce tylko zareklamować stronę :stuck_out_tongue: to jest tylko taka przyrywka :smiley:


(Stalker) #5

Nie, bo u mnie na Operze fatalnie to wygląda, a nie wiem czy to wina kodu strony...

Aha, żeby nie zakładać nowego tematu napiszę w tym: jak to zrobić żeby strona automatycznie dostosowywała się wielkościa do rozdzielczości ekranu?

The neo , wszystko jest na stronie ok? Nic się nie rozwala?


(Airborn) #6

zobacz screeny podane przez Placio74 , napis "Dobra pogoda na każdy dzień" jest za każdym razem w innym miejscu


(Stalker) #7

Właśnie chodzi mi oto jak to naprawić...


(Macio117) #8

Stalker , a spróbuj może to zainstalować:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=293&t=42,


(Placio74) #9

Stalker - może sie nie znam ale... dlaczego nie masz zdefiniowanego standardu HTML (!DOCTYPE) i kodowania znaków?


(Stalker) #10

Ehhh, jakoś mi się to wymknęło, ale już poprawiłem :mrgreen:


(Placio74) #11

No, teraz na wszystkich przeglądarkach wygląda podobnie. 'Się rozlazło' :smiley:

Opera

pogopraftjr6.th.jpg

Firefox

pogafterwq4.th.jpg

IE

pogieafttc9.th.jpg

---EDIT---

Zdaje się, że poprawione (ale dalej nie ma !DOCTYPE).


(Stalker) #12

Kurde, to jak wycentrować całą stronę? Jak ją dopasować do rozdzielczości ekranu?


(Vikingus1) #13

centrowanie:


(Stalker) #14

I jak to teraz u was wygląda? Bo ja mam monitor 15" i maks. rozdzielczość to 800x600, a więc nic więcej nie zobaczę....


(L337 Crew) #15

Stalker skoro sajt masz na tabelkach to użyj parametru align ;]

W każdą inicjację tabelki wstaw align="center" :slight_smile:

np.

Aha!

Powiedz mi, czemu nie zrobisz sobie top'a za pomocą programu graficznego ?

Niedość, że uzyskasz ładniejsze efekty, to jeszcze łatwiej i bez rozwalania strony ;]


(Vikingus1) #16

Wyglada do dupy.

body { text-align: center; }

  #container { width: 80px; margin: 0 auto;

          text-align: left; }

To musisz dac w head jako css, a dopiero pozniej calosc body (to co chcesz wycentrowac) dajesz:

[/code]

pogodaasdhv6.jpg


(Stalker) #17

Już wstawiłem w tabelki. Jak mozecie to zróbcie screena bo chce zobaczyć jak to wygląda.

L337 Crew , nie mam ochoty na robienie topów w programie graficznym :stuck_out_tongue: po prostu mi sie niechce :smiley:


(Vikingus1) #18
  • tag zamykajacy

(Stalker) #19

willi , poprawiłem według Twoich rad ;]


(Vikingus1) #20

Bez tego znacznika na czerwono