Gdy próbuje uruchomić internet strona mi się nie otwiera, tylko wyskakuje, że zdaniem windowsa to niebezpieczne i czy chcę: kontynuować bez ochrony (nie rekomendowane), czy zapewnić komputerowi ochronę. Kliknięcie na drugą opcję otwiera stronę, gdzie mogę kupić program antywirusowy, kliknięcie na drugą otwiera kounikat: czy chcesz mimo wszystko chronić swój komputer z opcją ok i cancel, oczywiście jak klikn ok, otwiera mi się znów ta strona, jak kliknę cencel, odwołuje. I tak wkółko. Muszę to zrobić kilka razy, dopiero wtedyznika komunikat i mogę otworzyć stronę. Wg progamu antywirusowego, nie mam wirusa, poza tym to COŚ wyskakuje z logo antyvirusa windowsa (taka czterokolorowa tarcza). Co z tym zrobić? Proszę poradźcie w dodatku łopatologicznie :?
Wyłaczyc wbudowaną w system ochronę antywirusową.
Jaki system?
Vista Jak to zrobić?
W panelu sterowania w opcjach zabezpieczeń.
Otworzyłam Security Center (własnie logo tej tarczy), co mam tam wyłączyć? Są 4 opcje, którąś konkretną czy wszystkie? czy to bezpieczne?
Podaj jakie tam są opcje.
Firewall, Automatic updating, Malware protection, Other security settings
Malware.
Ale powinnaś miec inne oprogramowanie zewnętrzne. Dodatkowy program nie WINDOWSOWSKI.
jakie inne oprogramowanie? antywirusowe?
Najlepiej.
Dobry program np ESET Smart Security 3.0 z najnowszymi bazami wirusów.
nie mogę tego wyłączyć, mamtylko zielone światełka on i tyle, nic z nimi nie mogę zrobić. jak rozwijam listę, co tam jest, to jest wymieniony mój antywirus i yle. nie ma jak wyłączyć tego. poza tym problem był już przed zainstalowaniem dodatkowego antywira. czyli teraz nawet gdyby była opcja wyłączenia, to wyłączyłabym właś nie ten dodatkowy niewindowsoski.
jest napisane, że windows defender i kasperski są włączone, ale gdy klikam z lewej strony na psku okna windows defender mam komunikat, że jest wyłączony.
Skan sytemu może masz jakieś sfiństwo.
Przeskanuj komputer programem Malwarebytes`Anti-Malware :
/ jest za free i PL /.
wywalio jakiegoś robaka jakąś godzinke temu. nie wiem, co z tym zrobić, bo znów wyskakuje mi ta strona https://secure.goeasybill.com/cgi-bin/n … =104798874 Przed wywaleniem robaka kieroało mnie tam, a jak robiłam cofnij, albo oodwołaj, to okienko, że explorer zostanie zamknięty i kupa, musiałam łączyc sie od nowa, z rezulatatem jak powyżej. trudno mi sie nawet tu, na forum dokopać i za każdym razem zajmuje to trochę
aha, robaka wywalilo, ale problem z przekiwrowywaniem mnie na tą stronę mam cały czas. caly czas wyskakuje, że info z security center itd. ratunku, ja tego nie chcę
Sprawdź, czy robak nie zmienil przypadkiem strony startowej w systemie.
Strona na którą cie kieruje jest ofertą “zakupu” jakiegos programu, który
prawdpodobnie jest podróbką, a w rzeczywistosci robakiem.
A jak sprawdzi co takiego? Pytam na przyszłość, bo chyba udalo mi sié go wywalić Malwarebytes.
W IE narzędzia -> opcje internetowe i tam wpisujesz stronę startową.
Powinno być about:blank, lub www.microsoft.com
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.