Strona mi nie dziala


(Agip007) #1

Witam

Mam pewien problem od 3 dni... Otóż, od niedawna na topie jest strona http://www.nasza-klasa.pl i nie moge na nia wejsc. Wiem ze czasmi maja oni problemu z serwerem ale to cos innego. Wszyscy moi znajomi wchodza bez problemu w tym samym czasie kiedy ja chce ejsc (pytam przez GG czy dziala) no i mi nie dziala. Na pasku stanu wyskakuje komunikat "ustalanie adresu serwera..." i nic si enie dzieje. Posiadam internet z sieci kablowej i mam podlaczony router. Na laptopie tak samo nie chce wejsc na ta jedna strone strone. W ustawieniach nic nie zmienialem z dnia na dzien tak sie stalo. Kozystam z przegladarki Internet explorer i firefox, a komputerka broni antyvirus avast (sciagniety ze strony w/w).

Prosze o pomoc i z gory dziekuje


(Piotr 007) #2

Może w tej sieci jest jeden IP i kogoś zbanowali na tej stronie - a tym samym ty i inni użytkownicey sieci nie mozecie kożystać z tej sieci.

Zapytaj innych użytkowników tej sieci, czy im chodzi ta strona


(Agip007) #3

No wlasnie podobna sprawe miala koleznaka, tez ma routera i tez jej nie działa... Inni ktorzy kozystaja z sieci tej w ktorej ja jestem nie maja problemow


(Bassinside1) #4

Olać tę stronę i zająć się czymś pożytecznym!

A tak na poważnie - pogadajcie z Adminem sieci, może on bowiem blokować dostęp do niektórych stron.


(Looto) #5

No wiesz, Kryptos. Nie to, żebym się z Tobą nie zgadzał, aczkolwiek uważam, iż nie wszyscy ludzie odwiedzający tego typu strony nie mieli by swoich pasji, czy nie zajmowaliby się sprawami pożytecznymi. Fajnie to napisałeś, nikogo nie atakujesz, ja to popieram, lecz chciałem do tego dodać swoją opinię. :slight_smile:

Co do problemu ze stroną - korzystam z internetu bezprzewodowego, oferowanego przez Erę (Blueconnect) i nie sądzę, żeby w tym rodzaju sieci działy się takie jaja z blokowaniem stron. No bo akurat ta, akurat w Erze?

Pozdro! :wink: