Strona na div a ramka autoiframe


(Gerard Marondel) #1

Witam

Mam stronę zrobioną za pomocą szablonu i jest w niej wstawiona ramka autoiframe, lecz zauważyłem ze w przegladarce Opery jest podwójne przeładowanie strony w ramce, to samo dotyczy przeglądarki Firefox czy tez IE7. I pytanie jak temu mozna zaradzić?

Adres strony TU


(Marek Ciarkowski) #2

To chyba jakaś wada tego skryptu. Też kiedyś używałem i miałem to samo. Jedno wyjście - odstawić ramki


(Gerard Marondel) #3

Dzięki za odpowiedż i podpowiedż, ale w PHP ja nie za bardzo się orientuję. :frowning:


(system) #4

Nie jest potrzebna znajomość php aby go używać (chodzi o include).


(Gerard Marondel) #5

Witam

Zrobiłem szablon strony i jest tam wykorzystana funkcja include, lecz w niektórych podstronach stopka wchodzi do strony wczytywanej na sam dól, dzieje sie tak na dłuższych podstronach lecz nie wszystkich.

Jak temu zaradzić?

Adres strony powyzej w pierwszym poscie tego wątku.


(system) #6

Masz niedobre doctype i ie reaguje niepoprawnie na box model.


(Gerard Marondel) #7

Po zmianie doctype nic się nie zmieniło, a jeszcze zauważyłem ze w FF i operze to co kiedyś było ramką jest poniżej a w IE wyświetla się normalnie.


(system) #8

To w ie nie wyświetla się ‘normalnie’, ale źle!

Masz nieprawidłowo obliczone miejsce na menu i resztę.

Jeszcze rada…poducz się css, bo to co masz teraz jest niepotrzebnie takie duże np.

padding-top: 10px;

padding-right: 10px;

padding-bottom: 30px;

padding-left: 10px;

można zapisać

padding: 10px 10px 30px 10px

Pamiętaj też o dziedziczeniu stylów od ‘rodzica’ na ‘dziecko’. Nie zerujesz też margin/padding na początku stylów.

Nie wspominając o takich ‘drobiazgach’ jak podwójne użycie tego samego ID.


(Gerard Marondel) #9

Dziękuję za poradę ale dam sobie na jakiś czas spokój, idą święta; więc składam wszystkim Wesołego Alleluja.