Dziś rano odpaliłem kompa i pojawiła mi się reklama - strona play-toolbar.org. Nie była nigdzie dodana do skrótów przeglądarki, nic nie zostało zmienione w jej ustawieniach. Odpaliłem AdvCleanera i po resecie komputera znów się odpaliła przeglądarka, tym razem strona startową było adverttraff.org. CCleaner i drugie skanowanie i naprawianie AdvCleaner spowodowało, że znów jest play-toolbar.org
Podobne tematy pojawiały się już na forum, ale wpisanie jednej ze znalezionych formułek do pliku fixlist.txt w FRST nie zadziałało. Zapewne potrzebna jest personalizacja do indywidualnego przypadku, ale jestem za cienki w tym temacie niestety. Dzięki za ewentualną pomoc
Przetestuję jak tylko wrócę z pracy, więc prześlę loga po 19. Dzięki
Zrobiłem tak, jak napisałeś. Po kliknięciu Fix FRST wypuł mi loga, ale przy okazji po jakimś czasie pracy dostałem komunikat, że program przestał działać i zostanie zamknięty.
Po włączeniu komputera teraz wieczorem zauważyłem też, że odpala mi się konsola CMD przy włączeniu komputera i po tym uruchamia się przeglądarka z rzeczoną stroną.