Dzień dobry.
Pomożecie? Kiedyś tak pytał jeden z “przywódców narodu” bodajże było to w 1971 roku, byłem wtedy w wojsku zaraz po studiach. To jak pomożecie?
A w czym? już naświetlam sprawę. Sprawa jest wałkowana na róznych forach i mam już mętlik w głowie.
Dzięki poradnikom pana Mirosława Zelenta. Opanowałem w średnim stopniu programowanie stron internetowych w języku html i css.
Wszystko pięknie działa stronki testuję na lokalnym serwerze (xampp). Ale chciałbym teraz taką stronkę nieco ożywić tzn:
- np aby dodana miniaturka zdjęcia po klknięciu otwierała się w rzeczywistej rozdzielczości.
- ten punkt jest najważnieszy dodać małe nie skomplikowane forum nie czat. Dodać do forum kilka tematów. Oczywiście logowanie, rejestrację, możliwość dodawania załączników mozliwości ich pobrania. A tak że kontroli nad tym wszystkim (blokowanie usuwanie wulgarnych czy obraźliwych postów. Wiem powiecie CMS niby najprostsza opcja. Zgadza się. Ale chcę aby strona wyglądała tak jak wygląda teraz, a nie jak chce wordpress. Oczywiście próbuję już chyba szósty czy ósmy raz przy pomocy poradników przystosować html do wordpresa, ale ani jak nie potrafię. Nie wiem co źle robię.
Zacząłem równierz pobierać nauki php. Okazuje się, że przydałby się jeszcze c++, js czy jqery. Moi drodzy na to już dla mnie za późno. Po pierwsze bez angielskiego marne szanse. Uczyłem się tego języka 50 lat temu, oprócz przymusowego rosyjskiego. Po drugie może mi zabraknąć czasu. Po trzecie lub tercjo primo jak mawaia Kiepski, skoro udało mi się stworzyć w tym wieku coś samemu mówię tu o napsaniu strony w html i css to chciałbym to zachować dodając jakieś gotowce, bo z tego co się zorientowałem istnieją takowe. I w tym miejscu moja prośba o pomoc. Jakie, jak to się dodaje do html. Z kursu pana Zelenta można stworzyć panel logowania czy rejestracji. Ale znalazłem w jezyku php gotowy skrypt logowania i rejestracji pozmieniłaem w kodzie i jest po polsku. Mogę podołaczać kody html jesli będą potrzebne. Z góry dziękuję fachowcom za pomoc. Chcę pokazać mojej wnuczce że dziadek nie jest zły w takim temacie. Post przydługawy ale chciałem wstępnie wyjaśnić o co chodzi. Ach zapomniałem dodać znalazłem coś takiego jak phpbb3 z polskim językiem. Ale jak dodać do strony jak to się instaluje, czy co to już ani me ani be ani kukuryku. I klapa.