Chciałbym umieścić stronę www napisaną w html +css w chmurze, oraz udostępnić link do wspomnianej strony. Czytałem o takiej możliwości hostingu dla stron WWW. Po wgraniu pliku oraz udostępnieniu, mam na myśli index.html mam podgląd jedynie podgląd do strony z samą zawartością tekstu bez jakichkolwiek dodatków w postaci tła, kolorów, obrazków itp.
A nie pomyślałeś żeby oprócz pliku index.html wgrać także obrazki oraz plik ze stylami css?
W folderze gdzie mam plik index.html mam również folder z zdjęciami oraz plik z stylami css. Wygląda dla mnie to tak jakbym miał podgląd do samemu tekstu strony który nie odczytuje zdjęć ani też stylów
A jakie są ścieżki do tych plików w tym index.html? Pokaż fragment tego pliku, gdzie są odnośniki do tych plików grafik, czy stylu.
Standardowo
(…)
<link rel="Stylesheet" href="default.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="header">
</div>
<div id="menu">
<ul>
<li class="active"><a href="#">Strona główna</a></li>
(…)
<li><a href="#">Kontakt</a></li>
</ul>
</div>
</body>
</html>
otwórz inspektora podczas ładowania strony i zobacz czy jest pobierany plik czy jest kod błędu 404. Dodatkowo sprawdź po prostu czy po wpisaniu w url adresu do stylu go widzi.
A czy ogólnie jest możliwość umieszczenia strony www na dropbox czy dysk google.
Domyślnie dropbox czy google drive nie są do tego przystosowane. Czy się da? Pewnie w jakiś sposób się da. Jeżeli udaje ci się wyświetlić stronę nawet bez stylów to masz odpowiedź. Wtedy najprawdopodobniej masz problem z uprawnieniami lub samymi odniesieniami do plików css i jpeg.
Tylko pytanie po co tak to robić?
Jeżeli chcesz prostą stronę na google to mają taką usługę jak google sites za darmo.
Możesz napisać też to co chcesz zrobić bo umieścić stronę w chmurze nic praktycznie nie mówi.
Wielkość znaków plików? też jest małymi default.css? Uprawnienia do pliku są takie jak do index.html? Możesz otworysz default.css bezpośrednio tj. np. http://www.twojastrona.pl/default.css ?
@aspix podaj adres strony to będziemy w stanie Ci lepiej pomóc niż tak w kółko zgadywać co jeszcze mogło pójść nie tak
Ogólnie interesuje mnie abym miał plik format pliku jest mało istotny. Ważne aby osoba do której prześlę linka do pliku mogła go bez problemu odczytać na każdym sprzęcie. Chciałbym również go często edytować i mieć prosty dostęp. Dlatego też pierwszy pomysł padł na stronę www która mógłbym swobodnie edytować. Oczywiście może to być inny format pliku, tylko pozostaje mi pytanie jaki. Ogólnie interesuje mnie plik który by miał stronę główną a na nim odnośniki w postaci przycisków do kilku innych stron. Coś na wzór spisu treści. Ważne aby po kliknieciu na odnośnik kolejna strona otwierała się w aktualnie otwartej karcie.
Czemu nie jakiś Google docs, czy oneDrive?
Starsze komputery / telefony słabo sobie radzą z ciężkim skryptem tych aplikacji internetowych podczas gdy prosta strona www zadziała bez większych problemów.
Też myślałem o pliku pdf o kilku stronach, gdzie pierwszej stronie byłby spis treści w postaci łączy do innej strony w dokumencie.