Strona wygląda źle w IE

Witam.

Mam problem ze stroną internetową którą prowadzę a mianowicie www.gokksiazki.republika.pl

Problem polega na tym, że boki tabeli na której zbudowana jest cała strona “rozjeżdżają się” w przeglądarce IE, pod innymi przeglądarkami wszystko działa tak jak powinno. Może ktoś poradzić jak to naprawić?

Pozdrawiam.

BTW. Przenieś ma samą górę

A rozjeżdżanie się to tak:

[/code]

oraz w styl.css

[code] .block { display:block; }
Jeśli nie pomoże to daj również dla tagów wysokość. A jeśli i to nie pomoże to zmień.

.block { display:block; float:left; }

PS. Czas by zrezygnować ze zgodnością szmelcu pt. IE6… bo dużo się na tym traci - nie tylko czasu.

Jest to wina przeglądarki,czy przeglądarka to IE6 ?,jeśli tak,to pora z niej zrezygnować,bo jest niezgodna ze standardami

Zamiast

napisz

Przeglądarka to najnowszy IE :stuck_out_tongue_winking_eye: generalnie to nie używam więc nawet nie wiem jaka to wersja ale system mam na bieżąco aktualizowany (win 7) więc no ten najnowszy napewno :stuck_out_tongue_winking_eye:

Edit:

Gdzie wstawić konkretnie ten .block w styl.css?

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie menu tzn. obecnie jak dodaję jakiś dział to muszę zmieniać menu na każdej podstronie. Czy dałoby sie zrobić tak, żebym nie musiał zmieniać każdej podstrony? Czytałem trochę o ramkach pływających wstawianych w tabeli ale jakoś mi to nie wychodziło…

1. .block obojętnie gdzie :wink:

2. zmień na przykład rozszerzenia wszystkich podstron na php, kod z menu wsadź do jakiegoś pliku (np. menu.php) i w miejscu gdzie potrzebujesz wczytać to menu (zamiast ciągle itd) wpisz include “menu.php” :wink:

Nie mogę zrobić w PHP - serwer nie obsługuje…

No to z wczytaniem takiego menu będzie raczej problem.

Nie jestem pewien, ale możesz to zrobic chyba w js :wink:

Tzn? Bo szczerze powiedziawszy to nie bawiłem sie nigdy JavaScript, cały czas uparcie tkwię w HTML-u :stuck_out_tongue_winking_eye:

Z tego co wydaje mi sie, to możesz wczytać plik js (normalnie w html), w którym będzie “wypisywane” menu :slight_smile:

Dziękuję wszystkim za pomoc :slight_smile: ostatecznie przebudowałem całkowicie szablon, siedziałem nad nim ponad 7 godzin ale opłacało się :slight_smile: Tych, którzy chcą zobaczyć jaki jest tego efekt zapraszam na http://www.gokksiazki.republika.pl

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :slight_smile:

Edit:

Jednak nie jest dobrze… nie mam pojęcia dlaczego tak jest ale jak uruchamiam stronę pod IE strona nie jest wycentrowana tylko wyrównana do lewej więc jeszcze gorszy problem niż był wcześniej… pomoże ktoś?

Dodam jeszcze, że jak uruchamiam stronę z dysku twardego to jest wszystko ok, tylko podczas uruchamiania strony z serwera są problemy…

Wrzuć cały kod treści strony w to:

tresc, czyli menu, logo itp itd

[/code]

Cała zawartość strony w takim układzie się centruje, też już tak próbowałem :stuck_out_tongue:

Edit:

Zadziałało bez tego zewnętrznego center ale… nadal jest rozjechane.

Dzięki bardzo za pomoc :slight_smile:

Dodane 12.04.2010 (Pn) 17:52

Odkopię temat i od razu przepraszam, że post pod postem ale w nowym szablonie w kazdej wersji internet explorera jest znowu problem… generalnie wszystko pięknie wygląda jak uruchamiam stronę z dysku twardego, wszystko jest wyśrodkowane i działa tak jak powinno na wszystkich przeglądarkach internetowych (Firefox, Opera, IE, Chrome) (chodzi o menu, ponieważ ono jest przesunięte) ale jak wrzucam stronę na serwer to wszystko się psuje pod IE tzn. menu przesuwa się do prawej strony a stopka do lewej… Poniżej załączam link do stylu css gdyż wydaje mi się, że błąd musi być gdzieś w nim bo nie widzę innej opcji…

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelką pomoc.

http://wyslijto.pl/plik/3z3qu4h3tl