Strony internetowe nie otwierają się za pierwszym razem

Witam!

Od niedawna borykam się z dziwnym problemem. Od czasu do czasu gdy otwieram jakąś stronę w przeglądarce to nie włącza się ona za pierwszym razem, dopiero jedno lub dwukrotne odświeżenie powoduje wyświetlenie strony. Niekiedy także strony włączają mi się prawie puste, np. jest tylko białe tło i rozmieszczony bez ładu i składu tekst, po odświeżeniu strona ładuje się normalnie. Błędy te dotyczą losowych stron, nie ma reguły na to, która akurat się nie załaduje. Przykładowo szukam czegoś w Google, otwieram środkowym przyciskiem myszy 5 stron w tle, i np. jedna albo dwie z nich się nie ładują - gdy wejdę w nie i odświeżę to działają. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

Co do używanej przeglądarki to używam Opery, jednak zainstalowałem Chrome i w nim również występuje problem o takich samych objawach. Nie jest to więc chyba wina przeglądarki. W Operze próbowałem czyścic cache, historię, ciasteczka, wszystko co się da, jednak nic nie pomogło.

Dzisiaj, sądząc że może to być problem natury technicznej, zrobiłem twardy reset routera (TP LINK TL-WR941ND), na nowo zrobiłem w nim połączenie, jednak problem pozostał.

Wspomnę również, że przeskanowałem system antywirusem (skanowanie pełne i w czasie włączania systemu), użyłem MBAM oraz AdwCleaner, a także skorzystałem z programu Auslogics Boost Speed w celu oczyszczenia komputera, naprawy rejestru itp.

Spotkał się ktoś z was z czymś takim lub wie jak to naprawić?

Pozdrawiam,

P.S. W załączniku screen z błędu pojawiającego sie przy wczytywaniu jakiejkolwiek strony, po odświeżeniu strony z takim błędem ładuje się ona normalnie.

post-226080-0-97694700-1393628421_thumb.

Istotnie problem nietypowy. :shock: .Opery która od niedawna stała się “chroperą”/z silnikiem webkit/ nie używam.Chrome tak i nielubiany IE 11. Domniemywam,ze problem nie leży po stronie hardware,a raczej software.Nie podajesz systemu/ w domyśle chyba Windows ,tylko który?/  na jakim pracujesz.Nie podajesz jakie masz zainstalowane narzędzia systemowe. :x .dla tego podam też ogólnie ale powinieneś ten problem rozwiązać.

1.Zainstaluj CCleaner .Instrukcje jak nim się posługiwać wygooglaj. :mrgreen: .Przeskanuj-by znaleźć problemy w rejestrze;wywal ciasteczka itp. itd.

2.Zainstaluj drugi "czyściciel JetClean 1.5.0.125.Jest na DP; Bogdan_g napisał recenzje zastosuj się do niej.

3.Zainstaluj Odkurzacz 13…x.x.x. jest na DP obsługa prosta. 

4.    "           Iobit Smart Defrag 3.0.3.293-zdefragmentuj albo nastaw na autodefragmentację. .Jak by to nie pomogło to radzę  darmowy AdvancedSystem care 7.Powinno być git .  Pozdrawiam.

:grab:

Bardzo przepraszam, przez to całe rozgadanie o routerach i tym problemie zapomniałem podać podstawowej informacji o moim komputerze. System to Windows XP Proffesional z SP3. Procesor Pentium 4 2,8 GHz, 2 HB RAM, GeForce 6600.

Co masz na myśli mówiąc narzędzia systemowe?

Użyłem wszystkich 4 narzędzi w podanej przez Ciebie kolejności i zgodnie z instrukcjami, trochę syfu znalazł i usunął.

Testuję obecnie od kilkunastu minut i wygląda, jakby problem zniknął. Mam nadzieję, że to permanentny stan rzeczy. Będę po prostu używał przeglądarki i zobaczę, czy natknę się znowu na problem nieładujących się za pierwszym razem stron. Mam nadzieję, że nie :slight_smile:

Jeżeli masz jeszcze dla mnie jakieś wskazówki, np. specyficzne dla Windowsa XP, to chętnie wysłucham.

Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź, pozdrawiam!

Przeskanuj

Dziękuję! Oczywiście że pomogłeś!

Nie odzywałem się aż do dzisiaj bo chciałem trochę potestować. Generalnie problem się zmniejszył, ale nie zniknął. Przed skanowaniem zgodnie z instrukcją z Twojej 1 odpowiedzi te nieładowanie się stron było namolne, obecnie jest rzadkie, aczkolwiek istnieje :slight_smile: Zawsze to krok do przodu.

Przeskanowałem Privazer i oczyściłem dysk przy użyciu tego narzędzia systemowego. Będę testował dalej.

Format dysku robiłem kilka miesięcy temu. Mam podział na 2 partycje po 40 GB - jedna z nich służy za systemową, na drugiej mam dokumenty i inne ważne rzeczy. Jak robię formata to zazwyczaj tylko 1 partycji, ale ostatnio z powodu tego, że miałem jakiegoś wira, zrobiłem gruntowny format obu partycji. Od tamtej pory wszystko śmigało, aż do chwili obecnej kiedy mam ten problem ze stronami.

Odpowiedź na to, jakiej płci jestem, znajduje się w 1 poście w tym temacie :slight_smile: Niemniej jednak dane mogę uzupełnić.

Pozdrawiam i będę się odzywał!

Od siebie dodam ADWCleaner. Najpierw Szukaj następnie Usuń. (nic więcej nie zaznaczaj nie odznaczaj po Szukaj po prostu Usuń) Komputer się sam zrestartuje po kolejnym komunikacie i wciśnięciu OK.

http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html

Następnie wykonaj skanowanie Dr.Web Cureit

http://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe

Na koniec możesz wstawić logi z OTL i czekać cierpliwie na sprawdzenie przez specjalistów myślę, że w nowym wątku w dziale bezpieczeństwo.

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narz%C4%99dzi-nieingerencyjnych/

Przeskanowałem ADWCleaner, znalazł jedno zagrożenie ale o potencjalnie małej szkodliwości.

Przeskanowałem też Dr Web Cureit, również znalazł jedno zagrożenie.

Wszystko usunąłem.

Założyłem zgodnie z poradą temat w dziale Bezpieczeństwo:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/467145-strony-internetowe-nie-otwierają-się-za-pierwszym-razem/

Dziękuję za odpowiedź!