Strony wyświetlają się jedynie w IE


(Kpc21) #1

Strony chcą mi się wyświetlać jedynie w IE - w FF nie chcą, wgrałem Operę - też nie. Ostatnio zmieniałem tylko kolejność systemów w bootmenu, ale raczej piernik do wiatraka nic nie ma. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ pseudoprzeglądarka IE jest... no, nie nadaje się do użytku po półrocznym kontakcie z FF i Operą (chodzi głównie o przeglądanie w kartach). Jakby nie mogli do Windowsa dołączać FF albo Opery... no, ale w IE7, który będzie w Viście mają się pojawić karty!

Przepraszam, jeśli taki post już się pojawił, ale nastąpiła awaria wyszukiwarki (przynajmniej w IE, ale do inych przeglądarek przecież dostępu nie mam - patrz wyżej) - po kliknięciu wyniku pokazuje się "This page cannot be displayed".


(putineq) #2

Masz antiwira?? Też kiedyś tak miałem, a jak nie to może coś z netem nie tak?? U mnie Antivirenkit blokował ff ale się trochę pobawiłem i było ok. Możliwa jest też wadliwa konfiguracja ff i opery.


(Kpc21) #3

świeżo zainstalowanej, tak??

Avast chyba tak nie potrafi. Podobno jest lepszy od AntiVirenKita (najlepszy z darmowych).


(putineq) #4

No lepszy to nie jest na 100% AVK ma cały zestaw nagród. NArazie jest na prowadzeniu ale Avast jest dosyć dobry z tych darmowych chociaż było nie dawno afera, że wirusy wpuszcze. Masz jakiegoś firewall-a?? Może to jego wina? Albo firewall z XP ale to musiałeś w ustawieniech zapory albo zaznaczyć opcję nie zezwalaj na wyjątki albo zabroniłeś mu dostęp. POzdro


(Kpc21) #5

wyłączałem Kerio i dalej FF nie działał


(McDracullo) #6

To nie antyvirus blokuje dostep do sieci tylko firewall. sprawdz w firewallu systemowym (jesli masz Winde X SP2czy odblokowales te programy z ktorych chcesz korzystać. No i zajrzyj do firewalla któego zainstalowałęś sam (bo ten z SP2 to… no nei nadje sie do tego zabardzo i spokojnie mozna go wylaczyc, ale musisz miec swoj np. kerio).


(Gk88) #7

TAK właśnie !!

noi zostaje jeszcze ten FireWall


(Mayster X) #8

zobacz - Konfiguracja Kerio Personal Firewall :

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=35065

:wink:


(Kpc21) #9

firewall wyłączałem a proxy nie potrzebuję do połączenia, systemowy jest wyłączony (przynajmniej teoretycznie bo mógł się sam włączyć, zaraz sprawdzę)

Złączono Posta : 25.03.2006 (Sob) 13:06

na drugim kompie na tym samym łączu (tylko innej karcie sieciowej) FF ładnie działa, FF jest tak samo skonfigurowany więc to coś z Windowsem, może wkleić log z HiJacka??

Złączono Posta : 25.03.2006 (Sob) 13:06

na drugim kompie na tym samym łączu (tylko innej karcie sieciowej) FF ładnie działa, FF jest tak samo skonfigurowany więc to coś z Windowsem, może wkleić log z HiJacka?? spróbuję jeszcze przełożyć dysk

Złączono Posta : 25.03.2006 (Sob) 16:24

log czysty, sprawdzam gruntownie Avastem

Złączono Posta : 25.03.2006 (Sob) 21:42

Avast nic nie wykrył, dokładnie ta sama Opera (ten sam plik programu) na drugim systemie właśnie działa.