Strony z obiektywnymi newsami o świecie

Obiektywizm po PiSowsku :stuck_out_tongue:

Porównując tvn24 a tvpis to uważam że tvn jest źródłem obiektywnej prawdy.

Obie są siebie warte. Pierwsza przynajmniej udaje, druga wali ściemę prosto w twarz.

Nie zgadzam się z Tobą, nie zauważyłem w Faktach jakiejkolwiek wiadomości która byłaby nieprawdziwa, a w tvpis nawet wyniki lotto są prawdopodobne, żart.

Nie tyle nieprawdziwa co wpasowana w idee rządzące tym medium. A to się jedno przemilczy, a to ukaże z innej perspektywy. Niby, że prawda, ale po “naszemu”. Faktami też da się manipulować dobierając te, które nam pasują.

1 polubienie

Po godzinie TVPis szlag mnie trafia. Z TVN24 po kilku dniach - ale też mnie szlag trafia.
ps. do niedawna szlag mnie nie trafiał, kiedy oglądałem Polsat News ale po ostatnich zmianach, też zaczął mnie trafiać.

Chyba najlepiej będzie jak skomponujesz sobie własny zestaw newsów za pomocą RSSów np. w Feedly wybierając to co konkretnie Cię interesuje do czytania. To rozwiązanie nie jest idealne, ale idealnego portalu z obiektywnymi informacjami nie znajdziesz. Możesz za to sobie je w jakiś sposób zbalansować. Za to czytanie, choćby po nagłówkach w czytniku RSSów jest wygodniejsze niż przebijanie się przez strony z nawalonymi reklamami i filmami wideo nie związanymi z tematem, po który wszedłeś. Polecam.

polecam: https://www.youtube.com/watch?v=T1vW8YDDCSc

Nie ma takiej! To zawsze są “prawdy” wydawcy.