Witam,
Szukam strony która w obiektywny sposób przedstawia informacje na ważne tematy ze świata i muszą być prawdziwe
Już nie mam siły przeglądać tego pseudo-informacyjnego chłamu które prezentuje większość mediów.
Każde media ciągną czytelników na swoją stronę, wp i onet mocno na lewo, tvp na lewo ale w innym kierunku a np. wykop tonie w fejkowych, niesprawdzonych i propagandowych informacjach rzucanych na siebie przez komunistów i wolnościowców, narodowców i homoseksualistów, tych co lubią sernik z rodzynkami i tych co lubią bez.
Nie ma takich mediów. Artykuły piszą ludzie i choćbyś nie wiem co robił to zawsze słowa podyktowane są cechami człowieka, jego poglądami, emocjami itp. Dochodzą do tego jeszcze korekty, które wprowadzają kolejne emocje czy “optymalizacje”. Najlepszą metodą chyba jest zaznajomienie się z tematem z każdej strony i odpowiednie wyciągnięcie własnych wniosków. To bywa trudne i męczące, ale nikt Ci prosto na tacy nie poda 100% obiektywnej prawdy.
Coś więcej na temat? Jakieś dowody że w ogóle tam pracowałeś?
Bo ja też mogę takie coś napisać i w moim przypadku będzie to kłamstwem a nie wiem jak to jest z tobą.
Dowodów nie będzie. Miałem propozycję pracy, a w ramach zapoznania się z całą logistyką, jeździłem w teren z reporterem, szukając niusów. To co słyszałem i widziałem, było kompletnie wywrócone do góry nogami, przekłamane i naciągane. Nie mogłem sięz tym pogodzić, że wylęgarnia “prawdy” już manipuluje informacjami, a mój honor nie pozwalał na takie załatwianie spraw.
Z dzisiejszego punktu widzenia powinienem wziąć tę pracę, byłem młody i naiwny, że prawda zwycięży, a tak to trzeba było olać ukucie w tył głowy i zarabiać kasę nie patrząc na nic.
Też jestem zdania, że nie ma obiektywnych miejsc z prawdziwymi niusami. Oczywiście nie wszędzie się manipuluje, bo nie ma takiej potrzeby. Taki przykład z dzisiaj/wczoraj, pożary wysypisk. Jeden napisze, że było 15 oddziałów straży pożarnej, a drugi naliczy 18, a było np 7, tylko się kręciły w kółko.
Mi wystarczy info o płonących wysypiskach. Mało mnie interesuje ile było zastępów strażackich albo co myśli o tych pożarach szanowny pan redaktor. Dlatego większość niusów czytam po nagłówkach.
Nawet niepełnosprawni uciekli z sejmu, bo zdaje się zauważyli, że zostali narzędziem politycznym - propagandy. Nie wnikam w opcje polityczne. Takich przykładów jest multum, gdzie nius jest nawet wiarygodny i za chwilę ktoś się do niego przyklei ze swoją filozofią.
Niespecjalnie. Obecnie zachowuje się i wypowiada w sposób iście niepoważny. Zachłysnął się sławą i trochę mu chyba odbiło na tym punkcie. Lubiłem go oglądać na początku jego przygody z YT, a teraz to trochę taki cyrk w wykonaniu jednego człowieka. Szkoda.