Struktura strony www

Jak prawidlowo zrobic strukture strony www tak zeby mozna bylo zamiescic na tronie glownej część jakiegos tekstu, a po kliknieciu w link więcej, żeby otwierala sie cala tresc ? I jak zrobic, zeby kazda podstrona otwierala mi sie na stronie glownej ? Bo za pomoca ramek to chyba juz nie jest to modne.

Obenie mam strukure taka:

<?php

$a = array_keys($_GET);

ob_start();

switch($a[0])

{

case 'kontakt':

$title = 'History - Past, Present and Future';

include 'kontakt.php';

break;

case 'ksiega':

include 'ksiega.php';

break;

case 'przeslij':

include 'przeslij.php';

break;

case 'index':

header('Location: http://http://www.history.is.net.pl');

break;

default:

case 'home':

$wiecej = '

…::: History :::…

Past, Present and Future Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład

więcej …
'; if(IsSet($_GET[‘artykulID’]) && $_GET[‘artykulID’] == 1) { echo ’

Past, Present and Future Jak zapewne większość z Was już wie - w internetowej sieci wyrosła nowa historia tego co było i minęło, jak i także tego co już jest oraz w nie dalekiej przyszłości zdarzyć się ma. To dopiero wielki początek tego ekscytującego momentu zaistnienia tej strony. A to wszystko dzięki Wam, tym którzy mają tutaj swój jakiś własny wkład i pomogą nam przy realizacji tego pomysłu. Przy takim wyborze jaki dostępny jest tutaj - jestem przekonany, że każdy - nawet najbardziej wybredny z wybrednych znajdzie tu coś dla siebie. By jeszcze bardziej uatrakcyjnić wędrówkę po wirtualnej _ histori _ pomyślałem, że warto by umieszczać odpowiednie rzeczy, na które składają się kolejne jakby etapy rozwoju tej strony. Każdy z Czytelników może także zasugerować własne propozycje tego, co by chciał żeby właśnie tutaj według niego się znalazło. Wystarczy skorzystać z opcji komenatarzy pod tym tekstem. No to do dzieła ! '; } else { //tu wyswietlasz liste artykułów, w tym wypadku jeden echo $wiecej; } break; } $content = ob_get_clean(); ?>

Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.

Powinieneś zainteresować się JS(JavaScript), jest to stosunkowo prosty język, a (wraz z licznymi frameworkami) rozwiąże twój problem.

A moglbys mi to na jakims przykladzie pokazac jak to mam zrobic ? na takim przykladzie, zebym mogl dopasowac do mojego kodu.

Na stronie głównej np. w banalny sposób (są lepsze, sam znajdź)

$dlugi_tekst = 'afad fadf adf .... / 1000 znaków /.... asd fafadf adf';

$krotki_tekst = explode( '|' , wordwrap($dlugi_tekst,300,'|') );

$krotki_tekst = $krotki_tekst[0].'...';

A na podstronie $slugo_tekst.

PS. Srki za ewentualne błędy, piszę bezpośrednio na forum.

Hmm, a tak jak teraz mam to zrobione to jest dobrze czy zle ? - Kiedys bede chcial dodac wiecej artykulow na strone.

I niewiem co robic, bo jeszcze do tego mam ponizszy kod, ktory sluzy do wyswietlania komentowania artykulow na stronie.

A jesli sa lepsze od tego co mam, to bardzo prosze o jakis kolejny przyklad.

<?

$comments = count(file("comments/.txt")); 

?>

Past, Present and Future

Pokaż komentarze (<?=$comments?>) ↓                          Skomentuj ten wpis ↓

<? include(„pokaz.php”); ?>

<? include(„dodaj.php”); ?>
[/code]