Studia Informatyczne


(Dewid) #1

Moze taki temat juz byl ale na pewno nie z tym pytaniem :slight_smile:

Czego sie mozna nauczyc na takich studiach, czy sa jakies konktetne kierunki, i w ogole jak to jest, czego ucza??


(zagorskid) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ÔÇŽ highlight= :wink:


(system) #3

Tu masz przykladowy rozklad planu z informatyki z mojej uczelni

http://wimii.pcz.czest.pl/subje/subje.html

oczywiscie pierwsze semestry to glownie mata dochodzi pozniej fizyka + eletrotechnika dopiero pozniej na 3 roku wybierasz konkretna specjalnosc i wtedy dostajesz same przedmioty scisle zwiazane z informatyka np Cybernetyka techniczna czy Projekt aplikacji multimedialnych

sa konkretne specjalnosci ktore sie wybiera na dalszych semestrach:

-In┼╝ynieria oprogramowania i systemy informatyczne.

-Sieci komputerowe.

-Techniki multimedialne i metody sztucznej inteligencji.

-Informatyka stosowana.

-Systemy mikroprocesorowe i mikrokomputerowe.

-Sieci i systemy informatyczne w wytwarzaniu.

-Informatyka ekonomiczna.


(Dewid) #4

Bardzo ciekaweÔÇŽ :slight_smile:

Trudne te studia?? :smiley:

Ktory kierunek wybrac jezeli bym chcial tworzyc jakies gry, programy itp.??

I o co chodzi z ta : ÔÇťMatematyka DyskretnaÔÇŁ??


(system) #5

Techniki multimedialne i metody sztucznej inteligencji

In┼╝ynieria oprogramowania i systemy informatyczne

Ja twierdze ze 1 rok najtrudniejszy

matematyka dykretna zajmuje sie ogolnie zbiorami ktore sa przeliczalne

algebra liniowa

kombinatoryka

kryptografia

logika

programowanie liniowe

teoria gier

teoria graf├│w

teoria informacji

teoria liczb

poki co jeszcze tego przedmiotu nie mam ale slyszalem ze dosc trudny :stuck_out_tongue:


(Dewid) #6

A ty na ktorym jestes roku??

Tworzysz cos na zajeciach, albo po nich??

I co to jest ta: ÔÇťMatematyka DyskretnaÔÇŁ??


(system) #7

na 2 roku co to matematyka dyskretna masz wyzej naazie nic nie tworzymy tylko suche teorie


(Philips Piotr) #8

Moja uczelnia - WSInf Łódź

Ja jestem na 5 letnich magisterskich nie powiem jest cie┼╝ko zw┼éaszcza z matmy i fizy ale za to labolatoria to sama przyjemno┼Ť─ç :slight_smile: Na razie mamy programowanie w Assemblerze i Pliczki wsadowe .bat, potem bedziemy miec html.


(Dewid) #9

Sorry bo jestem ÔÇťzielonyÔÇŁÔÇŽ ile jest lat tych studiow??

Co to za programik Assembler??


(Philips Piotr) #10

5lat, 2lata lub 3,5roku do wyboru do koloru


(Dragonlnx) #11

J─Özyk programowania.

W nim pisze si─Ö wi─Ökszo┼Ť─ç wirus├│w itp.

Bardzo zoptymalizowany :slight_smile:

Zobacz:

[www]