Studia Informatyczne


(Dewid) #1

Moze taki temat juz byl ale na pewno nie z tym pytaniem :slight_smile:

Czego sie mozna nauczyc na takich studiach, czy sa jakies konktetne kierunki, i w ogole jak to jest, czego ucza??


(Zagorskid) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight= :wink:


(system) #3

Tu masz przykladowy rozklad planu z informatyki z mojej uczelni

http://wimii.pcz.czest.pl/subje/subje.html

oczywiscie pierwsze semestry to glownie mata dochodzi pozniej fizyka + eletrotechnika dopiero pozniej na 3 roku wybierasz konkretna specjalnosc i wtedy dostajesz same przedmioty scisle zwiazane z informatyka np Cybernetyka techniczna czy Projekt aplikacji multimedialnych

sa konkretne specjalnosci ktore sie wybiera na dalszych semestrach:

-In偶ynieria oprogramowania i systemy informatyczne.

-Sieci komputerowe.

-Techniki multimedialne i metody sztucznej inteligencji.

-Informatyka stosowana.

-Systemy mikroprocesorowe i mikrokomputerowe.

-Sieci i systemy informatyczne w wytwarzaniu.

-Informatyka ekonomiczna.


(Dewid) #4

Bardzo ciekawe.... :slight_smile:

Trudne te studia?? :smiley:

Ktory kierunek wybrac jezeli bym chcial tworzyc jakies gry, programy itp.??

I o co chodzi z ta : "Matematyka Dyskretna"??


(system) #5

Techniki multimedialne i metody sztucznej inteligencji

In偶ynieria oprogramowania i systemy informatyczne

Ja twierdze ze 1 rok najtrudniejszy

matematyka dykretna zajmuje sie ogolnie zbiorami ktore sa przeliczalne

algebra liniowa

kombinatoryka

kryptografia

logika

programowanie liniowe

teoria gier

teoria graf贸w

teoria informacji

teoria liczb

poki co jeszcze tego przedmiotu nie mam ale slyszalem ze dosc trudny :stuck_out_tongue:


(Dewid) #6

A ty na ktorym jestes roku??

Tworzysz cos na zajeciach, albo po nich??

I co to jest ta: "Matematyka Dyskretna"??


(system) #7

na 2 roku co to matematyka dyskretna masz wyzej naazie nic nie tworzymy tylko suche teorie


(Philips Piotr) #8

Moja uczelnia - WSInf 艁贸d藕

Ja jestem na 5 letnich magisterskich nie powiem jest cie偶ko zw艂aszcza z matmy i fizy ale za to labolatoria to sama przyjemno艣膰 :slight_smile: Na razie mamy programowanie w Assemblerze i Pliczki wsadowe .bat, potem bedziemy miec html.


(Dewid) #9

Sorry bo jestem "zielony".... ile jest lat tych studiow??

Co to za programik Assembler??


(Philips Piotr) #10

5lat, 2lata lub 3,5roku do wyboru do koloru


(Dragonlnx) #11

J臋zyk programowania.

W nim pisze si臋 wi臋kszo艣膰 wirus贸w itp.

Bardzo zoptymalizowany :slight_smile:

Zobacz:

[www]