STYLE forum - mały problem


(Dny15) #1

Witam!

Mam forum na: http://wiarusy.ovh.org/forum2/index.php i tam jest obrazk z napisem "Yours logo" no to jak ja mogę tam wstawić swoje logo? Próbowałęm podmienic podając mojemu obrazkowi taką samą nazwę jak tamten obrazek i kopiowałem go tam gdzie on był ale mi się nie udało Confused

Z gory dzięki


(adam9870) #2

Tylko, że to jest animacja we Flashu i pewnie ma rozszeżenie .swf :?

Jeżeli chcesz wstawić zamiast tej animacji zwykły obrazek a nie animację flash to podaj może kod pliku index.php tego stylu ;]


(Skr3czu) #3

tylko nie podawaj całego kodu bo forum się rozleci:D


(Dny15) #4


(Skr3czu) #5


(Dny15) #6

hmmmmm jeszcze jak byś mógł mi powiedzieć jak to zmienić... :mrgreen: Po prostu tak jak w htmlu wpisując gdzie znajduje się obrazek czy jak? Bo ja w tym jeszcze nie siedzę

Złączono Posta : 11.06.2006 (Nie) 9:39

I jeszcze jak byś mógł powiedzieć gdzie to zrobić...


(Skr3czu) #7

To co Ci zaznaczyłem musisz usunąć i wstawić normalny obrazek o takich salych wymiarach jak jest te logo w fleshu.

Czyli:

542x166

pozdro


(Airborn) #8

jeszcze kwalifikuje się do wywalenia :wink:


(Skr3czu) #9

no zapomniałem zaznaczyć dzięki że mnie poprawiłeś:slight_smile:

pozdro


(Dny15) #10

A sorki, gdzie ja to mam wpisać? Bo na dysku mam forum PHPBB i tam wchodzę w index.php ale wyświetla mi się jakieś 4 może 5 linijek takich długich i nie rozumiem tego jakies takie głupie litery. Nie to co jak dam prawy przycisk w przeglądarce i się wyświetla piękny kodzik. To gdzie ja to mam dokładnie wejść?? :mrgreen:


(adam9870) #11

Yellen Na swoim koncie na ovh masz taki plik jak index.php który jest w katalogu z tym stylem (w Twoim przypadku powinien być w forum2/templates/BBLite ). Dałeś jego zawartość na forum (chodzi mi czy ten kod wyżej co dałeś to z niego) ?? Jeżeli ten kod jest z tego pliku to aby zamiast tej animacji był zwykły obrazek to usuwasz tą część co podali koledzy wyżej a zamiast tego wstawiasz poprostu:

[/code]

(Dny15) #12

(Skr3czu) #13

index.html to nie możliwe:|


(adam9870) #14

Połącz się przez FTP z serwerem ovh i odnajdź ten plik index.php w forum2/templates/BBLite. Jeżeli używasz Total commandera to zaznacz ten plik i kliknij na Podgląd lub Edytuj (dokładnie nie pamiętam). I powinien w notatniku otworzyć Ci się ten plik i będziesz mógł go edytować ;]

A jak nie ma edytuj ani podgląd to na posku narzędziowym powinna być ikona notatnika.


(Dny15) #15

I nic innego nie ma


(adam9870) #16

W takim razie skąd wziełeś kod który wkleiłes kilka dni temu ?? :stuck_out_tongue:


(Dny15) #17

Wszedłem na forum kliknąłem prawym przyciskiem===>Pokaż źródło strony no i odnalazłem to i wkleiłem na forum. :x

Złączono Posta : 12.06.2006 (Pon) 16:48

To co mam zrobić?? :oops: